Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin ürünleri sahilde sergilendi

Samsun’un Yakakent ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından 2013-2014 dönemi yapılan çalışmalar sahilde açılan stantlarda sergileniyor.    Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören stantlar için bir açıklama yapan Yakakent...

Google Haberlere Abone ol
Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin ürünleri sahilde sergilendi

Samsun’un Yakakent ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından 2013-2014 dönemi yapılan çalışmalar sahilde açılan stantlarda sergileniyor.

    Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören stantlar için bir açıklama yapan Yakakent Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Keskin, "Yakakent İlçe Halk Eğitimi Merkezi olarak devam eden çalışmalarımızın bir kısmını yaz ayının başlaması ile birlikte sahilde sergilemeye başladık. Ancak Halk Eğitimi demek, sadece burada yapılan işlerle sınırlı kalmak demek değildir. Şimdilik bir çok meslek dalı-sportif ve kültürel faaliyet alanına sahip olan ve şartlara göre kendini yenileyen bir kurumun temsilcileri olmakla kıvanç duyuyoruz. Halk Eğitimi Merkezleri mesleki kursların yanı sıra sanatsal faaliyetlerin yapıldığı birer sanat evleridir. Sanatın özünde ise insanı sevme ve hayatı kucaklama vardır. Eğitim öğretimin en önemli yanı ‘insanları hayata barışık hale getirmesidir. Gelişmiş toplumlar sanatını zirveye çıkarmış toplumlardır. Bu düşünceden hareketle sizlerden gelen talepler doğrultusunda 2013 yılı Eylül ayından bu yana değişik alanlarda 115 adet kurs açarak 2 bin 74 kursiyerimize hizmet götürmenin gururunu yaşadık." dedi.

    Keskin, "Her yerde ve her zaman eğitim’ anlayışıyla hareket eden merkezimiz okullarımızın yaz tatiline girmesiyle birlikte öğrencilerimizin sosyal ve kültürel yönlerini geliştirmeye yönelik başta bilgisayar ve yabancı dil kursları olmak üzere gitar, keman, halkoyunları, resim, güreş, tekvando, voleybol, basketbol branşlarında kurslar açarak çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir. Ayrıca ilçemizde bu yaz ilk kez bayanlara yönelik step-aerobik kursumuzu açmış bulunuyoruz. Yaptığımız bu çalışmalarda bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Yakakent ilçe kaymakamı Veysel Osmanoğlu olmak üzere, Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma’ya ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İhsan Özkan’a, kurum amirlerimize, yönetici ve öğretmen arkadaşlarıma, usta öğreticilerimize, kursiyerlerimize, emeği ve hizmeti geçen herkese, şahsım ve çalışma arkadaşlarım adına teşekkür eder, saygılar sunarım.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar