Halis Toprak'a beraat

İş adamı Halis Toprak, eski eşi Nazlıcan Toprak'ın şikayeti üzerine 'Aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğünü yerine getirmeme' ve 'Kötü muamele' suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat etti. Halis Toprak, hakkında yapılan şikayet...

Google Haberlere Abone ol
Halis Toprak'a beraat

İş adamı Halis Toprak, eski eşi Nazlıcan Toprak'ın şikayeti üzerine 'Aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğünü yerine getirmeme' ve 'Kötü muamele' suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat etti. Halis Toprak, hakkında yapılan şikayet nedeniyle 2 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yaklaşık 4 yıldır yargılanıyordu.

İstanbul 30. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına sanık Halis Toprak ve şikayetçi olan eski eşi Nazlıcan Tağızade katılmadı. Duruşmada tarafları temsilen avukatları hazır bulundu.

İş adamı Halis Toprak ile 17 yaşındayken yaptığı evlilik ile ismi kamuoyuna yansıyan Nazlıcan Tağızade, Halis Toprak'ı 'Aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğünü yerine getirmemek' ve 'Kötü muamelede bulunmak'la suçlamıştı. Davanın önceki celsesinde Toprak çiftinin boşanma davası dosyasının istendiğini belirten Hakim İbrahim Lorasdağı, dosyanın mahkemelerine ulaştığını açıkladı. Lorasdağı, İstanbul 14. Aile Mahkemesi'ndeki boşanma davasında tarafların boşanmalarına ilişkin verilen kararda, tarafların kusurlu kabul edildikleri konuları okudu. Lorasdağı, şikayetçi Nazlıcan Tağızade'nin, annesinin ve teyzesinin ifadeleri dikkate alınarak Halis Toprak'ın, eşinden bulunduğu isteğin boşanmada kusur olarak kabul edildiğini anlattı. Tağızade'nin ise sadakat yükümlülüğüne aykırı hareket etmesinin kusur olarak kabul edildiğini söyledi.

Bu bilgilendirmenin ardından Tağızade'nin avukatı Fatih Volkan, boşanma davasında Halis Toprak hakkındaki kusur olarak değerlendirilen fiillerin ceza hukukunda da suç olarak kabul edildiğini söyledi. Avukat Volkan, Halis Toprak'ın bu isteğini yerine getirmediği için eşi Nazlıcan Toprak'ın, kredi kartını iptal ettirdiğini, iaşelerini karşılamadığı ve eve almadığı gibi fiillerinin sabit olduğunu, bu fiillerin ise kötü muamele olarak kabul edildiğini anlattı. Volkan, bütün bu anlatımlarının dikkate alınarak sanık Toprak'ın cezalandırılmasını istedi.

Sanık Halis Toprak'ın avukatı Bülent Akar ise Toprak hakkındaki kusur kabul edilen fiillerin, eski eşi ile onun anne ve teyzesinin ifadeleri ile kabul edildiğini, Nazlıcan Tağızade'nin kusurunun ise kamera görüntüleri ile kabul gördüğünü söyledi. Ayrıca Nazlıcan Tağızade'nin, birbiri ile çelişen çok sayıda açıklamaları olduğunu belirten Avukat Akar, "Evlilik sırasında müvekkil eşine 50 bin liralık ziynet eşyası vermiştir. Annesine ise bir otomobil hediye etmiştir. Ayrıca boşanma davasının açılması ile birlikte düzenli olarak nafaka ödemeye başlamış ve bugüne kadar da aksatmamıştır. Bu nedenlerle beraatine karar verilmesini talep ediyoruz." diye konuştu.

Duruşma sonunda, sanığın üzerine atılı suçların, delilleri ve unsurları itibariyle oluşmadığının anlaşıldığı belirtilerek Halis Toprak hakkında her iki suçlamaya ilişkin ayrı ayrı beraat kararı verildi.

CİHAN

Yorumlar