Haliç'ten bebek cesedi çıktı

İstanbul Fatih'te Balat sahilinde vatandaşlar tarafından 3-4 aylık olduğu tahmin edilen bir bebeğin cesedi bulundu. Erkek olduğu öğrenilen bebek, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Aynı saatlerde serinlemek amacıyla denize girdikten...

Google Haberlere Abone ol
Haliç'ten bebek cesedi çıktı

İstanbul Fatih'te Balat sahilinde vatandaşlar tarafından 3-4 aylık olduğu tahmin edilen bir bebeğin cesedi bulundu. Erkek olduğu öğrenilen bebek, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Aynı saatlerde serinlemek amacıyla denize girdikten sonra boğulan 71 yaşındaki Şefik Yaşar'ın cesedi de bulundu.

Haliç'te Balat sahilinde demirli teknesinde oturan Kaptan Fuat Sarı, 17.00 sıralarında kıyıya vurmuş bir bebek olduğunu fark etti. Bebeğin oyuncak olduğunu düşünen Sarı, yanına yaklaştığında 3-4 aylık olduğu tahmin edilen bir erkek bebek cesedi olduğunu gördü. Sarı, durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, cesedi denizden çıkararak siyah bir poşete koydu. Bölgedeki çalışmaların ardından ceset incelenmek üzere sivil polis aracıyla Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Cesedi bulan Kaptan Fuat Sarı, "Bebeğin maket mi gerçek mi olduğunu merak ettim. Yakından inceleyince gerçek olduğunu fark ettim. Vücudu ve yüzü çürümüş bir vaziyetteydi. Polisi aradık. Polis gelip cesedi çöp poşetine koydu ve buradan götürdü." dedi. Polis, bebeğin ölü ya da canlı olarak mı denize atıldığını belirlemek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

CANKURTARAN AÇIKLARINDA CESET BULUNDU

Öte yandan Fatih Cankurtaran Sahili’nde su yüzeyinde hareketsiz bir kişinin yattığını gören balıkçılar durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen Deniz Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, cesedi sahildeki balıkçı barınaklarının iskelesine çıkardı.

Polis, ceset üzerinde yaptığı ilk incelemede İETT kartına rastladı. Yapılan araştırmalarda cesedin 71 yaşındaki Şefik Yaşar’a ait olduğu belirlendi. Polis, Yaşar’ın ailesinin kısa bir önce kayıp müracaatında bulunduğunu tespit etti. Ceset, yapılan incelemelerin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. CİHAN

Yorumlar