Halıcılar, Halı Fuarı'nın değerlendirmesini yaptı

Gaziantep’te halı sektöründe faaliyet gösteren halıcılar, Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO) bir araya gelerek, geçen yıl gerçekleştirilen uluslararası Ortadoğu Halı Fuarı'nın bir değerlendirmesini yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Halıcılar, Halı Fuarı'nın değerlendirmesini yaptı

Gaziantep’te halı sektöründe faaliyet gösteren halıcılar, Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO) bir araya gelerek, geçen yıl gerçekleştirilen uluslararası Ortadoğu Halı Fuarı'nın bir değerlendirmesini yaptı. 2014 yılında gerçekleştirilecek fuara yönelik yol haritası konusunda açıklamalarda bulunan GTO Başkanı Eyüp Bartık, halı sektörünün Gaziantep’in toplam ihracatının yüzde 25’ini tek başına gerçekleştirdiğini hatırlatarak, “2023 yılında 5,5 milyar dolar ihracat hedefleyen halı sektörü, ana ihracat hedeflerine yönelik problemlerle karşı karşıya bulunuyor.” dedi.

GTO’da gerçekleştirilen toplantıya Başkan Eyüp Bartık’ın yanı sıra GTO Meclis Başkanı Ali Yener, Meclis Başkan Vekili ve Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçılar Birliği Başkanı Selahattin Kaplan’ın yanı sıra halı sektöründe faaliyet gösteren firmaların yetkilileri katıldı.

Ortadoğu halı fuarı ile Gaziantep’in Türkiye’nin bu alanda en büyük fuarlarından birini gerçekleştirdiğini dile getiren Bartık, fuarın her yıl daha da büyüdüğünü söyledi. Uluslararası Ortadoğu Halı Fuarı’nın altı yıl içerisinde sektörde önemli bir yer edindiğine dikkat çeken GTO Başkanı Bartık, “Dünyadaki parça halı üretiminin yüzde 40’ını karşılayan ve geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüyen Gaziantep, halı sektöründe dünya liderliğini Belçika’dan alarak liderliğe oturdu. Halı sektörü Gaziantep’in toplam ihracatının yüzde 25’ini tek başına gerçekleştiriyor. Kentimiz halı sektörü markaları ile ülkemizde ve dünyada adından başarı ile söz ettiriyor. Kentimizin son dönemde üretim ve pazarlama kapasitesinin yanında markalaşma ve model olması ve halı sektöründe dünyanın başkenti olarak anılması emin adımlarla yoluna devam etmesi bizleri gururlandırıyor.” şeklinde konuştu.

2023 yılında 5,5 milyar dolar ihracat hedefleyen halı sektörünün ciddi problemlerle karşı karşıya olduğunu açıklayan Bartık, “Halı sektörünün söz konusu pazarlardaki performansının eski günlere dönebilmesi için atılması gereken önemli adımlara ihtiyaç var. Amacımız, bu sektörün daha da ileri noktalara taşınmasıdır.” diye belirtti. GTO Başkanı Bartık, Ortadoğu halı fuarının kentin halı sektöründe dünya genelindeki yerini göstermesi ve sektörel yeniliklerin sergilenmesinde önemli rol oynadığını sözlerine ekledi.

ALMANLAR FUAR İÇİN GAZİANTEP’E GELİYOR

Gaziantep Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya katılan halı üreticileri, fuarda karşılaştıkları sıkıntılar ve fuarın daha da gelişmesi konusunda görüşlerini açıkladılar. Toplantının sonucunda tüm halıcılar fikir birliğine vararak 2014 yılında gerçekleştirilecek Uluslararası Ortadoğu Halı Fuarı'nı Domotex halı zemin kaplamaları fuarı başta olmak üzere birçok büyük fuarın ve organizasyon düzenleyicisi Alman Deutsche Messe Fuar şirketinin yapmasına karar verdi. CİHAN

Yorumlar