Halıcı: CHP’nin sisteminde bir çökme yaşanmadı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un, CHP’nin 30 Mart akşamı seçim takip sisteminin durumu hakkındaki değerlendirmelerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Halıcı: CHP’nin sisteminde bir çökme yaşanmadı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un, CHP’nin 30 Mart akşamı seçim takip sisteminin durumu hakkındaki değerlendirmelerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı cevap verdi. Seçim gecesi sistemlerinde çökme olmadığını sadece teknik destek aldıklarını ifade eden Halıcı, AKP yöneticilerine şu soruları yöneltti: "AKP bunu için kamu kuruluşlarından bir destek almakta mıdır? Seçim sonuçlarıyla ilgili Anadolu Ajansı ile bir ilişki kurulmuş mudur? Anadolu Ajansı’nın hangi sandıklarının açıklanacağına yönelik bir yönlendirme yapılmış mıdır?”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un CHP'nin kendi kurduğu seçim sisteminin 30 Mart gecesi çöktüğünü iddia ederek, ''CHP seçim akşamı kendi seçim sistemlerinde sorun yaşamış mıdır? Yaşadılarsa bir kurumun müdürünü çağırmışlar mıdır?'' şeklindeki sorusuna CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı değerlendirmede bulundu. Genel Merkez’deki makamında basın mensuplarına açıklama yapan Halıcı, seçim gecesi CHP’nin sisteminde hiçbir çökme olmadığını söyledi. Halıcı, "Sadece YSK’dan almamız gereken verilerle ilgili bir yavaşlama olduğu için yetkililerle görüşme yaptık. Onlar da yazılımı HAVELSAN’dan yaptırdıkları için temasa geçtiler ve yönlendirme yaptılar. Yetkililer geldi ve sorun giderildi. Bunun dışında bir sorun gerçekleşmedi." ifadelerini kullandı.

CHP olarak seçimlerin adil bir şekilde tamamlanması için çalıştıklarını kaydeden Halıcı, "Biz şeffaf, açık ve dürüst bir partiyiz. Baskıyla, yasakla, şantajla hiçbir ilgimiz yok. Seçimlere hile karışmasın, hata yapılmasın, düzgün gerçekleşsin istiyoruz. Şuanda itirazlarımız bu sebeptendir. Ben bize yöneltilen soruya cevap verdim." diye konuştu.

CHP’nin bilişim uygulamalarının tamamını kendi personeli ve gönüllüleriyle gerçekleştirdiğine değinen Halıcı, AKP yöneticilerine sorular yöneltti. Halıcı şöyle devam etti: "AKP bunu için kamu kuruluşlarından bir destek almakta mıdır? Seçim sonuçlarıyla ilgili Anadolu Ajansı ile bir ilişki kurulmuş mudur? Anadolu Ajansı’nın hangi sandıklarının açıklanacağına yönelik bir yönlendirme yapılmış mıdır?"

Seçimlerin düzgün ve adil yapılması için her aşamada önlemler aldıklarına da değinen Halıcı, "Seçmen kütüklerinin hatasız oluşması için e-seçmen uygulamasını geliştirdik. AKP’de bizden sonra hayata geçirdi. Bu uygulamayı bizden kopya çektiklerini kabul ediyorlar mı? Teknoloji olarak AKP’den çok üstünüz. Bir gün kamu kuruluşlarından aldıkları destek kesilerse kendilerine destek olmaya hazırız." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar