Haliç Metro Köprüsü hizmete açıldı

Haliç Metro Köprüsü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Haliç Metro Köprüsü hizmete açıldı

Haliç Metro Köprüsü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açıldı. Açılışta konuşan Erdoğan, köprünün özelliklerine değindi. Muhalefete de yüklenen Erdoğan, bu hatla Taksim’den Yenikapı’ya gitmenin 3,5 dakika olacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü-Yenikapı Metro Hattı'nın açılışına Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda milletvekili ile vatandaŞ katıldı. Yenikapı Marmaray İstasyonu'nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, hattın İstanbullulara hayırlı olmasını diledi.

Hatla ilgili bilgi veren Başbakan Erdoğan, “Bu hatla İstanbul ulaşımında tarihi bir adımı daha atıyor, Haliç üzerinden Şişhane’yi Yenikapı’ya bağlıyoruz. 3,5 kilometre uzunluğundaki bu hat sadece Şişhane’yi Yenikapı’ya bağlamakla kalmıyor. Bu hatla Sarıyer Hacıosman ile Yenikapı’yı da metroyla birbirine bağlıyoruz. Hacıosman, Taksim, 4. Levetn ve diğer bir çok istasyonu Yenikapı aktarma istasyonu ve Marmaray üzerinden Göztepe'ye, Maltepe’ye, Üsküdar’a, Kozyatağı’na, Kartal’a bağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hacıosman’dan metroya binen vatandaşın Haliç Köprüsü’nden geçek Yenikapı’ya ulaşacağını anlatan Erdoğan, “Buradan Marmaray ile karşıya geçecek, oradan da Kartal’a kadar gidebilecek. Artık Taksim, Yenikapı sadece 7,5 dakika. Bugün açacağımız hat 3,5 dakika ve 3 istasyondan oluşuyor. Ancak bu hat dünyanın metro inşaatında en zor gerçekleştiği bir hat oldu. Binlerce yıllık tarihi barındıran bir bölgede tarihi eserlere zarar vermeden, tam tersine tarihi ortaya çıkararak bu hattı inşa ettik.” şeklinde konuştu.

Tarihi eserlere zarar vermemek için ray bağlantılarında en son teknolojinin kullanıldığını anlatan Erdoğan, “Gürültü ve titreşim en aza indirdik. İstanbul’un güzelliğine güzellik katacak bir köprüyü de Haliç üzerinden inşa ettik. Körü üzerindeki istasyon sayesinde İstanbullular, Haliç’in İstanbul’un güzelliğini temaşa edecek, körü üzerindeki dinlenme ve eğlence imkanlarından istifade edecekler.” dedi.

'30 MART, İLERİ DEMOKRASİNİN KIRILMA NOKTASI OLACAK'

Yerel seçimlere de değinen Erdoğan, 30 Mart'ın ileri demokrasinin kırılma noktası olacağını savundu. AK Parti iktidarının güçlenerek yoluna devam edeceğini ifade eden Erdoğan, “Şehirlerimize, Türkiye ekonomisine zarar vermek istediler. Oradan sonuç alamayınca bu kez 17 Aralık darbe girişimiyle kirli hedeflerine yürümek istediler. Şunu bilmenizi istiyorum; Gezi olayları ile 17 Aralık darbe girişimi aynı siyaset mühendislerinin girişimidir. Her iki olayda da perde arkasında aynı karanlık yüzler görev aldılar. Her iki olayda da aynı medya, aynı vazifeyi yüklendi. Roller değişse de, figüranlar değişse de her ikisi de Türkiye’yi, milli iradeyi, Türkiye’nin küresel projelerini hedef aldılar. İşte şu an da olanları görüyorsunuz. Elinde bira şişesiyle başörtülü kızlarımıza saldıranlarla o malum paralel yapı birlikte hareket ediyor. Bir arada operasyon yapmaya çalışıyorlar. Dün birileri en zor zamanda başörtüsüne teferruat diyordu. Bugün de işte o başörtüsü düşmanlarının değirmenine su taşıyorlar. Bu milletin hangi milli değeri varsa bunlar ona düşmanlık sergiliyor. Bu milletin hangi manevi değeri varsa onu istismar etmenin mücadelesini veriyorlar. Her ne yaparlarsa yapsınlar bizler de bu aziz milletle bu figüranlara, onların arkasındaki karanlık odaklara asla geçit vermeyeceğiz. Bu ülkenin ekonomisi, demokrasisi, kardeşliği büyümeye devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecini engellemek isteyenlere fırsat vermeyeceklerini söyleyen Erdoğan, “Çözüm sürecini engellemek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Barış içinde, kardeşlik içinde geleceğe ilerlemeye devam edeceğiz. İstediği iftirayı atsınlar, istediği çamuru atsınlar. Ellerindeki medya gücüyle istedikleri ihaneti yapsınlar. İşte sevgili Peygamberimizi miraçtan indirip kamyona bindirecek kadar ahlaksız bunlar. Değerlerimize ihanet edecek kadar ahlaksız bunlar. Bu millet bunlara asla geçit vermeyecek. Bunlara imkan tanımayacak, fırsat sunmayacak. Gezi olayları sırasında bunlar Kadıköy’de bir duvara şunu yazdılar ‘Zulüm 1453’te başladı’ işte bunlar bu. Ankara’da bayrağımızı sokakta ateşe verdiler. CHP seçimlerde Hakkari’ye gidip de mitinginde bir tane Türk bayrağı sallandıramadı, sallandıramaz. Çünkü onun böyle bir değeri yok. Ne kadar manevi değerimiz varsa hepsine saldırdılar. Bunlar bu kadar alçak, bu kadar hain. Şimdi o malum paralel yapı bunlarla aynı safta. CHP, MHP bütün marjinal örgütler ve paralel yapı aynı ittifakta buluştular. Yıkım içinde bir araya geldiler. Bu paralel yapının tabanındaki kardeşlerime ben bunu anlatmaya çalışıyorum. Bu oyuna gelmeyin, bunlarda iyi niyet yok. Cehennemin yolları iyi niyet taşlarıyla döşelidir unutmayın. Bunlar bu şekilde aldattılar, bu şekilde kandırdılar. Bu oyuna geldik ama bundan sonra asla. Günde 5 kez alnı secdeye varan insanların bunlarla işi olmaz diyorum. Bayrağını seven, vatanını seven, milletini sevenlerin bunlarla işi olamaz. Sevgili Peygamberimizi kendi kirli işleri içine alet edecek kadar saygısız ve densiz kişilerle benim saf, temiz ihlaslı kardeşlerimin işi olmaz.” şeklinde konuştu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra Erdoğan, hattı kullanmak için istasyona indi. Erdoğan buradan, beraberindekilerle metroya bindi. Haliç Metro Köprüsü’ne hareket eden Erdoğan, köprünün ve hattın hayırlı olmasını diledi.


CİHAN

Yorumlar