Haliç Kongre Merkezi'nde 'tapu' protestosu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ında katılacağı Haliç Kongre Merkezi'ndeki tapu dağıtım töreni öncesinde tapu mağduru bir grup, basın açıklaması yaparak protesto gösterisi yaptıOkmeydanı bölgesindeki bazı alanlara ilişkin tapu probleminin çözülmesiyle ilgi.

Google Haberlere Abone ol
Haliç Kongre Merkezi'nde 'tapu' protestosu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ında katılacağı Haliç Kongre Merkezi'ndeki tapu dağıtım töreni öncesinde tapu mağduru bir grup, basın açıklaması yaparak protesto gösterisi yaptı

Okmeydanı bölgesindeki bazı alanlara ilişkin tapu probleminin çözülmesiyle ilgili Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen tapu dağıtım törenin hemen öncesinde bir grup basın açıklaması yaparak protesto gösterisi yaptı. Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı törenin öncesinde basın açıklaması yapan Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği üyesi bir grup parası olmayanların Okmeydanı'ndan kovulacağı ve yerine soylu bir sınıfın getirileceğini savundu.

Haliç Kongre Merkezi'ne gelen tapu mağduru göstericiler basın açıklaması yaptı. Grupta bulunanlardan birinin okuduğu basın açıklamasında tapu ile ilgili yeni uygulama protesto edildi. "Tapu hakkımız, söke söke alırız, işgalci değil hak sahibiyiz, mal sahibiyiz biz bu yerin ilk sahibiyiz" yazılı pankartlar taşıyan grup üyeleri adına yapılan basın açıklamasında, "Dağıtılan fahiş fiyatlı ve göstermelik tapular barın sorununu çözmemekte ve daha da karmaşık hale getirmektedir. Yeni sorunlara yol açmakta ve mağduriyetimize neden olmaktadır. 4706 sayılı yasaya göre tapu satışları yapılacağı için bu yasa gereği ödemeleri aksatanların hakları ihale yoluyla satışa çıkarılabilecektir. Böylece parası olmayanların Okmeydanı'ndan kovulacağı yerine zenginlerin geleceği bir soylulaştırma durumuna yol açacaktır. Oysa bizler işgal ettiğimiz söylenen yerlerimi devletin göz önünde fahiş fiyatlarla satın alan hak sahipleriyiz. Hak sahibi olduğumuz yerlerimizi tapusu olan başkaları gibi bir kez satın almadık.1984 yılında tapu tahsis belgesi için hazineye iki bin TL ödeyerek yine binlerce lira teknik bürolara vererek ikinci defa satın aldık. Bugün yeni sayılabilecek bir kez daha yıkıp yeniden yapmamız istiyorlar. Bunu yapmadan önce bize ait yerlerimiz tapu veriliyor gerekçesi ile bir kez daha bize satılıyor." denildi.

Açıklamada ayrıcı yetkililerden adaletli davranmaları ve defalarca satın alınıp vergileri ödenen yerin kendilerine satılmaması, bedelsiz olarak kendilerine verilmesi istendi.
CİHAN

Yorumlar