Halı sektörünün Türkiye envanteri çıkarılacak

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) tarafından halı üreticilerine yönelik sektörel istişare toplantısı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Halı sektörünün Türkiye envanteri çıkarılacak

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) tarafından halı üreticilerine yönelik sektörel istişare toplantısı düzenlendi. 2014 yılında halı sektörünün Türkiye fotoğrafının çekileceğini söyleyen Birlik Başkanı Selahattin Kaplan, “Türkiye genelini kapsayan sektörel bir envanter çalışması yapacağız.” dedi.

    Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Kaplan, halı ihracatı hakkında açıklamalarda bulundu. Selahattin Kaplan, 2014 yılının ihracat artışının aratarak devam etmesini beklediklerini söyleyerek sektörel yeniliklerin sağlanması için gerekli her türlü çalışmanın yapılacağını da kaydetti. Kaplan, sektörün dünyanın üretim merkezi konumuna gelen Gaziantep’in bu özelliği fırsata çevirmesi gerektiğini vurguladı. Kaplan, “Birliğimiz 2013 yılında 1 milyar 529 milyon 399 bin dolarlık rekor bir rakamla ihracat gerçekleştirerek yılı tamamladı. Ocak verilerine göre ise bir aylık halı ihracatımız 128 milyon 355 bin dolar olmuştur. 2014 yılında elbette bu rakamların yükseltilmesi yanında yeni pazarların bulunmasına yönelik çalışmalarımız devam edecektir. Sektörümüzün gelişmesi için 2014 yılında halı desen kurslarının açılmasına ve geleneksel hale getirdiğimiz halı desen yarışmamızın sürdürülmesi yanında Türkiye genelinde halı sektörünün envanterini çıkaracağız. Türkiye genelinde bu sektörle ilgili işletme sayıları, bu işletmelerde istihdam edilen elemanlarla ilgili sayılar, makine ve teknik donanım sayılarını tespit ederek halı sektörünün Türkiye fotoğrafını çekmiş olacağız.” dedi. CİHAN

Yorumlar