Halfeti'de 65 sanatçı sahne aldı

Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen onbinlerce kişi, Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutladı.

Google Haberlere Abone ol
Halfeti'de 65 sanatçı sahne aldı

Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen onbinlerce kişi, Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutladı. 65 sanatçının sahne aldığı geceye birçok Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)’li milletvekili de katıldı.

Terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın 65. yıl doğum günü kutlamaları Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde yapıldı. Başta bölge illerden gelen onbinlerce vatandaş, BDP ve PKK’nin bayraklarının yanı sıra Öcalan’ın posterleri ile donatılan 4 Nisan Meydanı'nda toplandı. Gecenin geç saatlerine kadar süren kutlamalar kapsamında 65 sanatçı sahne aldı. Kürtçe şarkıların seslendirildiği meydanda sık sık Öcalan’a özgürlük sloganları atıldı.

Programda konuşan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Aysel Tuğluk, Öcalan’a özgürlük istedi. Hükümete uyarılarda bulunan Tuğluk, barışı AK Parti’den beklemeyerek iradeleri ile bunu başaracaklarını savundu. BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak ise verilen mücadele sonucunda Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşacağını ileri sürdü.

Bu arada çevre illerden Halfeti’ye gelen birçok vatandaş bölgede kurulan çadırlarda geceyi geçiriyor. Kalabalığın sabah erken saatlerde Öcalan’ın doğduğu Ömerli köyüne gitmeleri bekleniyor. CİHAN

Yorumlar