Halep Değil Torbalı kampı

Suriyeli aileler, kurdukları mülteci çadırlarında hastalık ve açlıkla mücadele ediyor. Çocukların büyük kısmı yeterli beslenemediği için aç ve hasta olmuş durumda. Su, elektrik, tuvalet bulunmadığı için çadırlarda hastalık kol geziyor....

Google Haberlere Abone ol
Halep Değil Torbalı kampı

Suriyeli aileler, kurdukları mülteci çadırlarında hastalık ve açlıkla mücadele ediyor. Çocukların büyük kısmı yeterli beslenemediği için aç ve hasta olmuş durumda. Su, elektrik, tuvalet bulunmadığı için çadırlarda hastalık kol geziyor. Büyükler dilencilik yaparak karın doyurmaya çalışırken, çocuklar hastalıkla mücadele ediyor.

    Suriye iç savaşından kaçıp İzmir Torbalı’ya gelen Suriyeli aileler, Karşıyaka Mahallesi Küme Evleri Bölgesi'nde boş arazilere çadır kurdu. Açlıkla mücadele eden aileler, su ve elektriğin olmadığı bu çadırlarda çocuklarıyla birlikte hayatta kalma mücadelesi veriyor.

    Suriyeli aileler su olmadığı için banyo bile yapamıyor. Yeteri kadar beslenemeyen çocuklar ise hastalıkla boğuşuyor. Halep’ten kaçıp Torbalı’ya gelen yaklaşık 30 aile, devletin kendilerine yardım etmesini istiyor. Vatandaşlarından uzak kalan ailelerin tek istekleri ise yurtlarına geri dönebilmek.

    Aile fertlerinin büyük çoğunluğu iş bulamadığı için dilencilik yaparak karınlarını doyurmaya çalışıyor. Dilencilik yaparak karınlarını duyurmaya çalışan mülteciler, beslenme sorunun yanı sıra ciddi sağlık sorunları yaşıyor. Çadırlarda kalan birçok çocuk, bulaşıcı cilt hastalığıyla mücadele ediyor. 100 kişiye yakın insanın kaldığı çadırlarda geceleri akrep ve yılan gibi zararlı böceklerde ailelerin diğer bir kabusu olmuş durumda. Geceleri rahat uyuyamadıklarını belirten Mustafa Müslim isimli mülteci, “Ailelerimiz çok zor durumda yaşam mücadelesi veriyor. Geceleri yılan, akrep gibi birçok böcek çadıra giriyor. Evlatlarımızı koruyacağız diye uyuyamıyoruz. İş bulmak çok zor, tarlalarda çalışmaya gidiyoruz ancak çok fazla bir iş olmuyor. Ülkemizde durumumuz çok iyiydi. Keşke hiç bunlar yaşanmasaydı” dedi.

    Durumlarının çok kötü olduğunu aktaran Mustafa Müslim, “Çadırlar geceleri çok soğuk oluyor. Evlatlarımız çok hastalanıyor, yiyecek yok, gıda, su insani ihtiyaçlarımız yok, karşılayamıyoruz. Savaş sonrası ülkemizde durumumuz daha da kötü oldu yine burası iyi. İnşallah savaş bir an önce sona erer ülkemize döneriz. İlaç dahi alacak paramız yok. Burada dilencilik yaparak karnımız doyurmaya çalışıyoruz. Kimse bize yardımcı olmuyor. Suyumuz olmadığı için banyo yapamıyoruz. Tuvalet ihtiyacımızı gideremiyoruz. Buradaki çocukların çoğu hasta. Isınamadığımız için çocuklar sürekli hastalanıyor. Birilerinin bize yardım eli uzatmasını istiyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar