Hal Kavşağı Bursa’ya nefes aldıracak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kısa sürede inşaat çalışmalarına başlanacak olan ‘Hal Kavşağı’ projesi ile kent içi trafiğin rahatlayacağını ve Bursa’nın vizyon bir meydana kavuşacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hal Kavşağı Bursa’ya nefes aldıracak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kısa sürede inşaat çalışmalarına başlanacak olan ‘Hal Kavşağı’ projesi ile kent içi trafiğin rahatlayacağını ve Bursa’nın vizyon bir meydana kavuşacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ankara Caddesi üzerinde yapılacak olan ‘Hal Kavşağı’nda incelemelerde bulundu. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ile Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı incelemede Hal Kavşağı projesini tanıtarak, “Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Özellikle kentin daha ulaşılabilir olması adına kent içi trafiğini rahatlatacak yoğun faaliyetlerimiz devam ediyor. Yıllardır Bursa’mızın beklentisi olan sıkıntılı bölgelerimizin sorunlarını bir bir çözüyoruz. Büyükşehir Belediye binasının yapıldığı Ankara Yolu üzerindeki sıkıntılı noktalardan biri de eski ‘Hal Kavşağı’ydı. Yaklaşık 25 yıl önce yapılan köprüyle, o günden bugüne hep tadilat bekleyen önemli bir nokta olan Hal Kavşağı’ndaki sorunu çözüyoruz.” diye konuştu.

TRAFİK YER ALTINA ALINIYOR

Altepe, mevcut yapıyla Ankara yolunun iki yakası arasında kopukluk olduğunu belirterek, “Yeni yaptığımız çalışmalarda, bu bölgenin sorununu çözecek güzel bir proje hazırladık. Proje, yolun alt tarafında bulunan Namık Kemal ve Zafer mahalleleri ile Elmasbahçeler ve Ulu mahalleleri arasındaki bu bölgeyi bütünleştiren bir uygulama olacak. Projeye göre, mevcut hal kavşağı kaldırılıyor. Bu kaldırılan kavşak yerinde hemzemin düzenleme yapılıyor. Buraya bat-çık yapılmasıyla birlikte Ankara - İzmir Yolu üzerindeki mevcut trafiği de yer altına alınacak ve üst kısımda da geniş bir alan kazanılacak” şeklinde konuştu.

Sadece servis yollarının burada kalacağı düzenlemenin ardından vatandaşların yaya olarak da karşıya geçebileceklerini belirten Altepe, “Belediye binasının önündeki kısımdan kavşağa kadar şehrin iki yakası da rahatlıkla kullanılacak. Burada geniş bir alan kazanılmış olacak ve büyük bir meydan düzenlemesi oluşturulacak.” dedi.

ESKİ GEMLİK YOLU DEĞER KAZANACAK

Altepe, proje kapsamında T1 tramvay hattının bir kolunun da kavşak üzerinden devam edeceğini kaydederek, şunları söyledi: “Tramvayın Atatürk Caddesi’nden geçip İnönü Caddesi’ne indikten sonra buradaki hemzemini devam edip, Eski Gemlik Yolu’ndan Yeşilşehir’e kadar uzanacağı bir hattı da projelendirdik.” Altepe, Dr Brenner firması tarafından hazırlanan Bursa’nın son ulaşım master ana planında da Eski Gemlik Yolu’nun tramvayla değerlendirilmesinin önerildiğini hatırlatarak, “Ulaşım master ana planı raporunda bölgedeki potansiyelin mutlaka tramvayla şehir merkezine taşınması gerektiği vurgulanıyordu. Bizler de bu önemli ihtiyacı başlattığımız çalışmayla gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Hal Kavşağı projesiyle eski Gemlik Yolu’nun da baştan başa ele alınacağını vurgulayan Altepe, şöyle devam etti: “Bursa’nın merkezindeki uzun yıllardır yapılması beklenen bu kavşak da kentin vizyon caddelerinden biri olacak. Bursa’ya, kent merkezine yakışacak bir kavşak kazandırıyoruz. Tramvay hattının geçtiği Cumhuriyet, Altıparmak ve Atatürk Caddesi’nde olduğu gibi bu cadde de düzenlenecek. Tüm bu bölgelerden modern tramvaylarla kent merkezine ulaşılmış olacak. En kısa zamanda çalışmalar pratiğe dönecek, güzel bir düzenleme olacak.” CİHAN

Yorumlar