"Haksızlıklar, onların kollarında ve bileklerinde kelepçe haline gelecek"

Ülkücü hareket içinde 'Doğu'nun Başbuğu' olarak anılan Yılma Durak, son zamanlarda Başbakanın mümin, mütedeyyin bir kısım insanları töhmet altında tutmasının haksızlık olduğunu söyledi. Durak, "Göreceğiz bunları. O töhmet ona bir...

Google Haberlere Abone ol
"Haksızlıklar, onların kollarında ve bileklerinde kelepçe haline gelecek"

Ülkücü hareket içinde 'Doğu'nun Başbuğu' olarak anılan Yılma Durak, son zamanlarda Başbakanın mümin, mütedeyyin bir kısım insanları töhmet altında tutmasının haksızlık olduğunu söyledi. Durak, "Göreceğiz bunları. O töhmet ona bir sarmal haline gelip onu yok edecektir, kesin böyle. Bu haksızlıklar, onların kollarında ve bileklerinde kelepçe haline gelecektir." dedi.

Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine 17 ve 25 Aralık rüşvet yolsuzluk soruşturmaları sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendiren Durak, düşünen, doğrunun peşinde olan, adalet ve hukuk diyen hiçkimsenin tasvip edemeyeceğini vurguladı. Hırsızlığın sadece bir insanın yaptığı bir hırsızlık olmadığını belirten Durak, Türkiye'de yetim hakkı yenildiğini ve bunun hesabının sorulması gerektiğini ifade etti. 17 Aralık sonrası savcıların ve hakimlerin yerlerinin değiştirilmesinin tek bir sebebi olduğunu dile getiren Durak, hırsızlığı ve haksızlığı örtmek için bunların yapıldığının altını çizdi. Durak, şöyle devam etti: Hiçbir zaman bunu yapanlar için de sonuçta göreceğiz, hayra sebep olmayacaktır. Neticede bu haksızlıklar, onların kollarında ve bileklerinde kelepçe haline gelecektir. Hırsızlık, adaletsizlik öyle bir günde iki günde üç günde değil, dünyada hiçbir haksızlık ebediyen kalıcı olmamıştır. Ve zulüm hiçbir zaman payidar olmamıştır. Allah'ta bunu emrediyor. Zulüm payidar olabilir mi? Mutlaka zalimler, yaptıkları zulmün sonucunu onlar da göreceklerdir. Maalesef bu son zamanlarda sayın Başbakanın mümin, mütebeyyin bir kısım insanları töhmet altında tutmasını da hakikaten haksızlık olarak görüyorum ve o töhmet sarmalının altında ezilecektir; göreceğiz bunları. O töhmet ona bir sarmal haline gelip onu yok edecektir, kesin böyle. Dünyanın her yerinde, ister Almanya'ya, Fransa'ya, Batı'ya, Doğu'ya, Güneye bakın hiçbir haksızlık, adaletsizlik hiçkimse için hayra sebep olmamıştır, olmazda. Nasıl anlatacaklar evlatlarına, torunlarına bugünkü hali. Bugün değil ama yarın alacakaranlığında göreceğiz bunları."

"TÜRKİYE'NİN MİLLİ MENFAATİ TEHDİT ALTINDADIR"

Ortadoğu'daki gelişmeleri de değerlendiren Yılma Durak, en büyük ızdırabının Irak'taki hadise olduğunu ifade etti. Irak'ın bir sünni devlet olarak kurulduğunu dile getiren Durak, Mekke Şerifi Hüseyin'in iki oğlundan Abdullah'ın Ürdün devletini, Faysal'ın ise Irak devletini kurduğunu kaydetti. Irak devletinin ırk ve mezhep ayrılıkları gözetilerek kurulduğuna dikkat çeken Durak, bu devletin aslında dünyanın başına bela bir devlet olarak kurulduğunu ifade etti.

Irak'taki gelişmelerin İsrail ve Amerika'nın desteğiyle çıkmaz bir sokağa girdiğini belirten Durak, "IŞİD, adı İslam ama zalim; böyle birşey olamaz. Kürtler ile IŞİD arasında da bazı problemler var ama asıl hadise şudur: Kuzey Irak'taki, Irak'taki bu hadise Güneydoğu'da yeni bir devletin oluşmasının da kaldıracı haline gelmiştir. Oluşturacaklardır, buna Türk devletini yönetenlerin çok dikkat etmesi lazım. Orda şimdi sadece üç tane beş tane Türkmen var diye onların hayatları için değil Türkiye'nin yarını için bu işe bakmak lazım. Musul Kerkük Ankara için önemlidir. Ankara'nın başkent olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil eden, sembolize eden bu şehir, aynı zamanda Musul ve Kerkük'ün hakikaten muhafazasıyla buralar korunacaktır. Türkiye hükümetinin Esad ile ilgili politikaları, Suriye ile ilgili politikaları, İran ile ilgili politikaları, dış politikada çok ciddi çıkmaz sokakların içerisine girdiler. Şuanda Türkiye'nin milli menfaati tehdit altındadır. Sadece Suriye değil ki İran'da da Irak'ta da ciddi şekilde taşlar oynatılmıştır. Allah yardımcımız olsun. Ben geleceği doğru görmüyorum. Peki ne yapılmalıdır; bu işte milli değerlerin hassasiyetini taşıyan bütün insanların ayağa kalkıp bu hakikati millete anlatması lazım. Millet bilmiyor, herkes siyaset gözüyle bakıyor. Siyaset gözlüğünü herkes gözünden çıkarmalı, bu işe doğru bakmalıdır. Yoksa çok ciddi şekilde Türkiye'nin geleceği hakikaten karanlık hale gelebilir. Türk vatanının bir kum taneciğinin dahi kaybedilmesine biz rıza göstermeyiz. Kanımızı dökeriz, hiç bunun sağı solu yok." diye konuştu.

Diyarbakır'daki bayrak indirme hadisesine de tepki gösteren Durak, Türk bayrağının istiklal mücadelesinin sembolü olduğuna dikkat çekti. Onu hiçbir gücün alaşağı edemeyeceğini vurgulayan Durak, bayrağı indirenin orada yok edilmesi gerektiğini ifade etti.

CİHAN

Yorumlar