Haklarını arayıp kazanan tüketiciye 'Bilinçli Tüketici Ödülü'

Sakaryalı Erdoğan Erdoğan’a, haksız kazanç sağlayan banka ve elektrik şirketlerine karşı yasal yollardan verdiği mücadele ödül getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Haklarını arayıp kazanan tüketiciye 'Bilinçli Tüketici Ödülü'

Sakaryalı Erdoğan Erdoğan’a, haksız kazanç sağlayan banka ve elektrik şirketlerine karşı yasal yollardan verdiği mücadele ödül getirdi. Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın bu sene 17. yapılacak Geleneksel Tüketici Ödülleri töreninde ‘Bilinçli Tüketici Ödülü’ alacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 17’cisi gerçekleştirilecek Geleneksel Tüketici Ödülleri töreni 10 Nisan Perşembe günü Ankara Hilton Otel’de yapılacak. Törende Sakarya Erenler ilçesinde ikamet eden Erdoğan Erdoğan’a ‘Bilinçli Tüketici Ödülü’ verilecek. Erdoğan bu ödüle; bankaların kredi verirken haksız yere aldığını iddia ettiği dosya masrafı ve hayat sigortası bedeli ile elektrik şirketinin faturalara yansıttığı kayıp kaçak, dağıtım, personel satış hizmeti, sayaç okuma bedeli ve iletişim sistemleri bedelini Tüketici Sorunları Hakem Heyeti ve Asliye Hukuk Mahkemeleri’ne başvurarak geri alması dolayısıyla layık görüldü.

"HAKSIZ YERE KESİLEN PARALARI GERİ ALDI"

Bir kamu bankasından çektiği krediden 350,46 lira dosya masrafı ve sigorta bedeli alındığını, bir özel bankadan aldığı krediden ise 500 TL dosya masrafı ve 304,34 lira Hayat Sigortası adı altında haksız kazanç sağlandığını belirten Erdoğan, bu ücretleri yasal yollara başvurarak geri aldı. Erdoğan, “Bankalardan haksız yere alınan bu ücretleri Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurarak geri aldım. Ayrıca elektrik dağıtım şirketinin faturalara yansıttığı kayıp kaçak, dağıtım, personel satış hizmeti, sayaç okuma bedeli ve iletişim sistemleri bedeline itiraz ettim. Sadece kayıp kaçak bedeli değil, diğer haksız kesilen kalemlerle ilgili de Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdum. Haksız yere alınan 613,60 lira olan param iade edildi. Bu hak arayışlarım bana ‘Bilinçli Tüketici Ödülü getirdi.” diye konuştu.

"HAKKIMI ARADIM, 1.198 TL’Mİ GERİ ALADIM"

Bankaların, elektrik şirketlerinin ve diğer bazı kurumların 4077 sayılı Tüketici Kanunu'nu dikkate almadan yasal olmayan kalemlerle haksız kazanç sağladığını belirten Erdoğan, vatandaşlara haklarını arama çağrısında bulundu. Erdoğan, şunları kaydetti: “Davalar kazanılsa bile paraların geri ödenmediğine dair yanlış bir bilgi var. Bu doğru değil. İcra yoluyla da olsa haksız kesintiler geri alınabiliyor. Ben bankaların ve elektrik şirketlerinin haksız yere aldığı toplam 1.198 liramı geri aldım. Bu az para değil. Geri ödeme makbuzları bende. Hak aramak zor değil. Tüketici kanunları tüketicinin lehinde. Her ilçede kaymakamlıklarda bulunan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne ulaşmak çok kolay. ‘Bana ne’ deyip geçmemek lazım. Herkes hakkını arasa bankalar ve diğer kurumlar bu haksız kazancı sağlayamazlar. Anayasamızda 4077 Sayılı Tüketici Kanunu varken Enerji Piyasa Denetleme Kurumu ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumları'nın aldıkları kararların biz tüketiciler için bir önemi yok. Sizden haksız bir şekilde aldıkları ücretleri 'bu kurumların kararına göre alıyoruz' diyorlarsa hemen o haksız ücreti geri almak için başvuruda bulunun."
CİHAN

Yorumlar