Hakkari'de operasyon: 3 tutuklama

Şemdinli ilçesinde yürütülen operasyonda gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Hakkari'de operasyon: 3 tutuklama

Hakkari'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 3 kişi tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışma yapıldığı belirtildi.

İl merkezinde 25 Şubat 2016 günü bölücü terör örgütü mensubunun cenaze defin işlemleri sırasında esnafa zorla kepenk kapatma ve tehdit ederek cenazeye katılmalarını sağlamaya çalıştığı tespit edilen bir kişinin yakalandığı vurgulanan açıklamada, şüphelinin sevk edildiği adli makamlarca tutuklandığı ifade edildi.

Şemdinli ilçesinde de duyarlı vatandaşların ihbarlarına istinaden Karşıyaka Mahallesi Çevreyolu Caddesi'nde park halindeki bir araçta arama yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Araç içerisinde bomba yapımında kullanılan poşet içerisinde bulunan ve barut olduğu değerlendirilen bir miktar toz madde, poşet içerisinde bulunan demir bilyeler, ambalajından çıkarılmamış 8 pil, ambalajından çıkarılmamış bir çift eldiven, sarılı vaziyette bulunan 100 metre kablo ele geçirilmiştir. Devam eden çalışmalar neticesinde malzemeleri temin eden 2 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. 26 Şubat 2016 günü sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmışlardır.''

Yorumlar