Hakkari’de karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor

Hakkari'de yoğun kar yağışı nedeniyle kapalı bulunan 2 köy ile 10 mezra yolunun yeniden ulaşıma açılması için il Özel İdare karla mücadele ekiplerin çalışmaları aralıksız sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Hakkari’de karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor

Hakkari'de yoğun kar yağışı nedeniyle kapalı bulunan 2 köy ile 10 mezra yolunun yeniden ulaşıma açılması için il Özel İdare karla mücadele ekiplerin çalışmaları aralıksız sürüyor. Karla mücadele ekiplerinin geceli gündüzlü çalışmaları sonucunda yolların tek tek yeniden açılmaya başlandığı belirtildi.

    Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise kar yağışı ve olumsuz hava şartlarına rağmen karla mücadele ekiplerinin azami gayretleri sonucu yüzlerce köy ve mezraa yolunun yeniden ulaşıma açıldığı, halen kaplı olan 2 köy yolu ile 10 mezraa yolunun açılması içinde çalışmaların aralıksız olarak sürdüğü kaydedildi.

    İl genelinde 132 köy ile 375 mezraa yolunun bulunduğunu belirten yetkililer, İl Özel İdaresi karla mücadele ekibinin kararlı çalışmaları sonucunda birçok köy ve mezraa yolunun bir hafta içerisinde ulaşıma açıldığını, halen kapalı olan 2 köy yolu ile 10 mezraa yolundaki çalışmaların ise aralıksız olarak devam ettiğini söyledi. CİHAN

Yorumlar