Hakkari'de kar temizleyen iş makinesinin üzerine çığ düştü

Hakkari’de günlerdir etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağışının durmasıyla köy yollarını açma çalışması başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Hakkari'de kar temizleyen iş makinesinin üzerine çığ düştü

Hakkari’de günlerdir etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağışının durmasıyla köy yollarını açma çalışması başlatıldı. Köy yolları açma çalışması esnasında kar temizleyen bir iş makinesinin üzerine çığ düştü. Çığ altında mahsur kalan operatör, kendi imkanıyla kurtulmayı başardı.

Kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy yolları, yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin özverisiyle tek tek açılıyor. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu Mergabütan Kayak Merkezi yolunda çalışma yürüten karla mücadele ekibinden Abdurrahman Çiftçi'nin kullandığı iş makinesinin üzerine çığ düştü. Büyük bölümü kar kütlesi altında kalan iş makinesinde bir süre mahsur kalan Çiftçi, daha kendi imkanıyla araçtan çıkmayı başardı.
Çığ altında kalan mahsur kalan operatör Abdurrahman Çiftçi, "Çığ altında arasında kaldım zor kurtara bildim kendi çabamla çıka bildim Çığın düştüğü bölge 4 ile 5 metre diğer noktalarda ise 2 metre kar bulunuyor. Burada her an çığ inecek noktalar var. Çığ indikten sonra kapanan yollarda çalışmalarımı sürdürüyorum." dedi.

CİHAN

Yorumlar