Hakkari’de ilk defa yamaç paraşütü yaptılar

Hakkari Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği, bugün 2 bin 600 rakımlı Vatan Tepesi'nden ilk yamaç paraşütü uçuş denemesini gerçekleştirdi.Hakkari'den 5 kilometre uzaklıkta bulunan Vatan Tepesi'nden Hakkari merkeze doğru uçuşu gerçekleştiren...

Google Haberlere Abone ol
Hakkari’de ilk defa yamaç paraşütü yaptılar

Hakkari Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği, bugün 2 bin 600 rakımlı Vatan Tepesi'nden ilk yamaç paraşütü uçuş denemesini gerçekleştirdi.

Hakkari'den 5 kilometre uzaklıkta bulunan Vatan Tepesi'nden Hakkari merkeze doğru uçuşu gerçekleştiren sporcular, il merkezinde bulunan Karayolları'nın bahçesine indiler. Dernek üyesi Dr. Muhammed Mahşuk Okumuş, duygularını şöyle ifade etti: "Yaklaşık üç dört yıldan beri uçuş yapıyoruz, ilk uçuşumuzu Bursa'da yaptık. Yani Türkiye'nin bir çok yerinde uçmak bize nasip oldu. Hakkari, gerçekten çok farklı bir yer, burada yamaç paraşütü yapmak apayrı bir zevk, burada en büyük sıkıntımız tepeye gitmek için yaklaşık bir saat yürüyüş yapmak zorunda kaldık. İkinci bir zorluk ise iniş alanının pek olmamasıdır ama Türkiye'nin bir çok yerinde iniş yeri var. Hakkari'de de biz daha önce Karayolları bahçesini keşfettik ve inişimizi buraya yaptık, mükemmel bir şeydi."

CİHAN

Yorumlar