Hakkari’de iki aşiret arasındaki kavga son buldu

Hakkari’de aralarında husumet bulunan iki aşiretin üyeleri Ramazan ayının son iftar yemeğinde barıştırıldı. Bir süre önce Hakkari merkezde 4 gencin kavgası ile başlayan ve daha sonra aşiret olaylarına dönüşen süreçte, 11 çocuk babası...

Google Haberlere Abone ol
Hakkari’de iki aşiret arasındaki kavga son buldu

Hakkari’de aralarında husumet bulunan iki aşiretin üyeleri Ramazan ayının son iftar yemeğinde barıştırıldı.

Bir süre önce Hakkari merkezde 4 gencin kavgası ile başlayan ve daha sonra aşiret olaylarına dönüşen süreçte, 11 çocuk babası Mustafa Er hayatını kaybederken 6 kişi ise yaralanmıştı. Şehir merkezinde valilik tarafından iki gün sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Olayların bir an önce son bulması için Hakkari’ye gelen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir eski Belediye Başkanı Osman Baydemir, DBP Sözcüsü Cüneyt Caniş, Hakkari eski Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, barış için her iki aşiret temsilcileri ile görüşmüştü. Daha sonrada Mesut Barzani’nin Başdanışmanı Serbest Lezgin ve beraberindeki 4 kişilik heyet, Hakkari’ye gelerek barışın sağlanması için temaslarda bulunmuştu.

Sürdürülen temaslar sonuç verdi. Dün akşam saatlerinde Gazi Mahallesi Gültekinler semtinde bir evin bahçesinde barış yemeği verilerek tüm aşiret temsilcileri barış yemeğine çağrıldı. İftar yemeğinde konuşan Hakkari eski Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, artık aşiret kavgalarının döneminin bittiğini belirterek barış için çaba harcayan herkese teşekkür etti.

Kuran-ı kerim okunması ve duaların edilmesi ile devam eden barış töreninde Baydemir ve aşiret liderleri el ele tutuşarak birlik ve beraberlik mesajları verdi. CİHAN

Yorumlar