Hakkari'de fotoğrafçılar dört mevsimi bir arada yaşadı

Türkiye'nin farklı illerinden Hakkari'ye gelen 18 fotoğrafçı, 3300 rakımlı Berçelan Yaylası'nda kayak yaparak buzul gölünün sularında yüzdü.    Hakkari Üniversitesi 3300 metre rakımlı Berçelan Yaylası'nda fotoğrafçıları...

Google Haberlere Abone ol
Hakkari'de fotoğrafçılar dört mevsimi bir arada yaşadı

Türkiye'nin farklı illerinden Hakkari'ye gelen 18 fotoğrafçı, 3300 rakımlı Berçelan Yaylası'nda kayak yaparak buzul gölünün sularında yüzdü.

    Hakkari Üniversitesi 3300 metre rakımlı Berçelan Yaylası'nda fotoğrafçıları bir araya getirerek dört mevsimi bir arada yaşattı.Hakkari Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlikle il merkezine 15 kilometre uzaklıkta 3300 metre rakıma sahip Berçelan Yaylası'nda fotoğrafçılar bir araya geldi. Aralarında ünlü fotoğrafçı Faruk Akbaş’ın da bulunduğu 18 fotoğrafçı Berçelan Yaylası'nda 4 mevsimi bir arada yaşadı.

    Hakkari Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğretim Görevlisi Emin Yıldırım’ın 3300 metre rakımlı Berçelan yaylasında bulunan Seyithan sirk gölü etrafında kayakla kayıp buzul gölde yüzmesini fotoğrafçılara heyecanlı dolu anlar yaşattı. Fotoğrafçılar hayretler içinde kayaklı yüzmeyi izleyip o anları ölümsüzleştirdi.

Ünlü fotoğrafçı Faruk Akbaş, "Kendimi çok şanslı hissediyorum çünkü genç dağcı ve fotoğrafçı arkadaşlarla Berçelan yaylası ve Seyithan Gölü'ne çıktık. Şanslıyım çünkü böyle arkadaşlarla bir aradayım ve yıllardır görmek istediğim yerlerden birini görmüş oldum. Türkiye’de çok az yer kaldı görmediğim, çok etkileyici bir yer burası buzul gölleri, dağlar, zirveler, bulutlar burası eşsiz bir yer. Türkiye’nin çok özel ortamlarından bir tanesi burası çok heyecanlıyım, çok güzel bir gün oldu benim için. Cilo Dağları fotoğraf için çok güzel bir ortam tüm fotoğrafçı dostlarıma, arkadaşlarıma tavsiye ederim. Çekilecek o kadar çok malzeme var aynı zamanda burası ülkenin gizli kalmış bir turizm potansiyeli, çok yoğun tıkanmış bir turizm potansiyeli değerlendirmek lazım. Benim için çok güzel bir gündü, tekrar arkadaşlara teşekkür ediyorum. Emin arkadaşımız bu soğukta biz üşürken o buzulların içinde yüzdü çok rahatmış gibi biz orada üşüyoruz o pat suya atladı çok şaşırdım olağanüstüydü gerçekten tekrar teşekkür ederim.” dedi.

    AYNI ANDA DÖRT MEVSİMİ BİR ARADA YAŞADILAR

    Fotoğraf etkinliğine Trabzon’dan katılan fotoğrafçı Alper Eryiğit, "Trabzon’dan geliyorum Hakkari’nin Berçelan Yaylası'ndayız, Hakkarili fotoğrafçı arkadaşlarla çok güzel bir gün geçirdik, aynı anda dört mevsimi bir arada yaşadık. Aşağıda yaz yukarı çıkarken sonbahar ve zirvede 3300 metre rakımda gölde kışı yaşadık baya üşüdük. Haziran ayında buralar çok güzel her fotoğrafçının mutlaka görmesi gerekir bence belki biraz uzak ama bu uzaklığa bence değer teşekkürler." dedi.

    Katılımcılardan Adnan Kaplan ise “Ben Hakkari Üniversitesi personeliyim üniversitemizin düzenlemiş olduğu etkinliğe arkadaşlarla birlikte katıldık, amatör fotoğrafçıyım üniversitemiz sayesinde usta fotoğrafçılarla birlikte hem kendimi geliştirme hem de doğamızı daha yakından tanımaya çalıştık. Etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

    "YAŞADIĞIM İLİN GÜZELLİKLERİ DAHA YAKINDAN TANIMA FIRSATI BULDUM"

    Katılımcılardan amatör fotoğrafçı Mazlum Tekçe, "Hakkari’de öğrenciyim Hakkari Üniversitesi'nin düzenlemiş olduğu etkinliğe katılarak yaşadığım ilin güzellikleri daha yakından tanıma fırsatı buldum. Bu etkinliğe vesile olan herkese çok teşekkür ederim ayrıca değerli fotoğrafçılarla fotoğraf çekmenini heyecanını yaşadım kendimi bu anlamda biraz daha geliştirmeye çalıştım katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederim." dedi. CİHAN

Yorumlar