Hakkari'de eğitimde işbirliği protokolü imzalandı

Hakkari Üniversitesi, Hakkari Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 'Eğitimde İşbirliği Protokolü' imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
Hakkari'de eğitimde işbirliği protokolü imzalandı

Hakkari Üniversitesi, Hakkari Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 'Eğitimde İşbirliği Protokolü' imzalandı.

Hakkari Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen 'Eğitimde İşbirliği Protokolü' imza törenine Vali Necmettin Kalkan, Hakkari üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Vali Yardımcısı Cumhur Duran, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Akar, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nurettin Özdemir ile Hakkari Üniversitesi Genel Sekreteri Senar Hatim katıldı.

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, eğitimde milli eğitimin şart olduğunu dile getirerek, "Üniversitemiz bundan 2-3 sene öncesine göre çok daha iyi durumda. Benim geldiğim günden bugüne öğretim üyesi sayımızda gidenler gelenler dengesinde, 44 kişilik bir gelen artışı oldu. İstifa edip gidenler oluyordu. Bunun önüne geçemiyorduk. Ama buna rağmen bizim yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde, bu öğretim üyesi sayımız çok ciddi bir artış gösterdi. Bunu hep dile getirdik. Hakkâri’ye öğretim üyesi gelmiyor. Hakkari’de öğretim üyesi sıkıntısı var. Devlet büyüklerimize hep şunu söyledik. Buraya bir ayrıcalık gösterin, pozitif bir ayrımcılık yapın ki buraya gelenlerin sayısı artsın diye. Fakat bu son dönemdeki huzur ortamının oluşması insanların yönünü bu tarafa doğru çevirdi. Bu gönüllü gelenlerin artışı dışında, bir de öğretim üyesi yetiştirme programımız var. Bizim de bu kapsamda 160 tane personelimiz şehir dışında, diğer üniversitelerde eğitim görmekte. Şu anda bunlar da eğitimlerini tamamlayıp dönmek üzere. Bir kısmı döndü, kalanlar da günü gelince dönecekler. Bu yıl benimle irtibata geçerek buraya gelmek isteyen 10 öğretim üyesi var. Bunlar da geldiği zaman biz gerek Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, gerekse de ihtiyaç duyan diğer kurumlara daha ciddi katkı sağlayacağız. Bunun çok ciddi faydası olduğunu düşünüyorum. Çünkü çocuklar ortaokulda, lisede, ilkokulda öğretmenleriyle zaman içerisinde artık hemhal oluyorlar. Onlar için öğretmenden öte bir ağabey, bir abla bağı oluşuyor aralarında. Bu çocuklar için farklı bir yüz görmek, farklı bir bakış açısıyla yorum getirmek bunlara çok değişik ufuk açıyor, yani stabil düşünce yapısından çıkıyorlar. Üniversite kavramları gündeme geliyor, sözcüklerine giriyor, dağarcıklarına yerleşiyor. Bu defa değişik bir bakış açısıyla farkındalık oluşuyor. Öğrenciler üniversite diye bir kurum olduğunu öğrenecekler. Hadi biz de okuyalım diyecek. Biz sizlere böyle bir katkı vermekten son derece mutluyuz." şeklinde konuştu.

Vali Necmettin Kalkan ise Hakkari Milli Eğitimi Müdürlüğü’nün daha iyi bir konuma gelmesi adına yapılan işbirliği protokolünün kayda değer önemli bir adım olduğunu söyledi. Hakkari Üniversitesi'nin, Hakkari Milli Eğitimi Müdürlüğü’ne kazandıracağı çok şey olduğunu dile getiren Vali Kalkan, "Yıllardır bir şehirde bir üniversite kurulması için çok çaba sarf edildi. Ama Hakkari bu şansa çok kısa sürede sahip oldu ve bir eğitim fakültesine sahip. Dolayısıyla Hakkari Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde yapabileceği çok şeylerin olduğunu düşünüyorum. Bizim Hakkarili çocukları, gençleri milli eğitim sistemimiz içerisinde hak ettiği konuma getirmemiz gerektiğine yürekten inandığımıza göre, üniversitenin akademik bilgi ve becerisinden de istifade etmemiz akılcı bir yaklaşımdır. O açıdan önümüzdeki günlerde belki bir çalıştayı da gündeme getirip, Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaşadığı sorunlar nelerdir, bunlara getirilebilecek çözüm önerileri neler olabilir, bilimsel ve akademik olarak meseleye yaklaşma adına böyle bir çalışmanın da yapılmasında fayda ve zaruret olduğuna inanıyorum. Umuyorum ki bugünkü işbirliği protokolü Hakkari gençliğinin önünü açacak, onları ülkemizin değişik kademelerinde görev yapabilecek konuma getirebilecek adımın bir başlangıcı olur. Ben hem rektörümüze hem de milli eğitim müdürümüze teşekkür ediyorum." dedi.

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ise Hakkari Üniversitesi ile eğitimde işbirliği protokolü imzalamak için burada toplanıldığını belirterek, bu protokol ile eğitimin kalitesinin artırılmasını amaçladıklarını söyledi. Özellikle milli eğitimdeki öğretmen ve öğrenci eğitimine üniversiteden alacakları destekle eğitimin Hakkari'nin geneline yayılmasını sağlayacaklarını ifade eden Kurtaran, “Hem veli, hem öğrenci hem de öğretmen eğitimi anlamında üniversitemizin imkanlarından yararlanacağız. Üniversitemizin kampüsünün faaliyete geçmesiyle bu protokolümüz daha bir anlam ifade edecek. Bunun da öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz ile velilerimiz için çok ciddi fayda sağlayacağını ümit ediyoruz." diye ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Vali Necmettin Kalkan ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, hazırlanan 'Eğitimde İşbirliği Protokolü'nü karşılıklı imzalayarak hayırlı olsun dileklerinde bulundu.






CİHAN

Yorumlar