Hakkari’de bahara merhaba yürüyüşü yapıldı

Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü, Herkes için Spor il Temsilciliği ile Dağcılık il Temsilciliği tarafından “Depin Mevkiinden Helél Vadisine Bahara Merhaba Doğa Yürüyüşü” düzenlendi.Bahara Merhaba Doğa Yürüyüşüne katılan...

Google Haberlere Abone ol
Hakkari’de bahara merhaba yürüyüşü yapıldı

Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü, Herkes için Spor il Temsilciliği ile Dağcılık il Temsilciliği tarafından “Depin Mevkiinden Helél Vadisine Bahara Merhaba Doğa Yürüyüşü” düzenlendi.

Bahara Merhaba Doğa Yürüyüşüne katılan katılımcılar sabah saat 08:00 ‘de Valilik binası önünde toplanıp Helel vadisine hareket etti. Akademisyen, öğretmen, sporcu ve birçok doğaseverden oluşan 67 kişilik kafileye burada görevliler tarafından hazırlanan kumanyaların dağıtılmasının ardından Dağcılık İl Temsilcisi Naci Ertunç tarafından rota hakkında bilgilendirme yapıldıktan sonra il merkezine 9 km uzaklıkta bulunan Helil Kilisesinin yakınlarında Doğaseverler Naci Ertunç, Esat Kılınç, Reşit Güldal, Sabri Demir ile Emin Yıldırım rehberliğinde yürüyüşe geçti.

Yürüyüşe geçen katılımcılar kar sularını, Çığları aştıktan sonra il merkezine 17 km mesafede bulunan 2136 m rakımda bulunan Beyaz şelaleye ulaşıp fotoğraflar çekildi. Sonra şehir merkezine doğru harekete geçip saat 18:00‘da yürüyüşlerini tamamladılar.

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Reşit Güldal, “Tüm halka yönelik olan bu yürüyüşe katılımın oldukça yoğun olduğunu aynı zamanda vatandaşlar dışında bir çok kurum ve kuruluş yetkililerinde katıldığı ve en önemlisi doğa ile herkes için sporun bir bütün olduğunu, bu tür etkinliklerin yapılmasıyla keşfedilmeyen doğa güzelliklerimizin de spor yaparak hem yerel halkımıza hem de tüm dünyaya tanıtmış bulunmakta olduklarını anımsatan Güldal, bu yıl startı buradan veriyoruz ve yıl boyunca bu ve buna benzer bir çok etkinliğimiz olacaktır. Şimdiden yerli ve yabancı tüm halkımızı davet ediyoruz“ dedi.

Katılımcılardan öğretmen Miran Altürk ise “Hakkari’de çok şeyin olmadığı söyleniyor ama aksine çok güzel bir doğası var. Buradaki dağlar insanları adeta büyülüyor. Yoğun bir iş temposunda çalışıyoruz bu tür etkinlikler stresimizi üzerimizden atmamız açısından çok önemli. Bizler için faydalı olan bu tür etkinliklerin daha çok yapılmasını bekliyoruz. Bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Katılımcılardan Sabahat Gazioğlu da “Dört mevsimi bir arada yaşıyoruz bugün. Hobi olarak fotoğrafçılık yapıyorum, burada çok farklı çiçek ve böceğin fotoğraflarının çektim. Adeta dört mevsimi bir arada yaşıyoruz bugün.” dedi. CİHAN

Yorumlar