Hakkari’de 30 bin çocuk aşılanacak

Dünya Sağlık Örgütü ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı'nca yürütülen 'Çocuk Felci Destek Aşılama Kampanyası' kapsamında Hakkari’de 30 bin çocuk aşılanacakİl Halk Sağlığı Müdürü Dr.

Google Haberlere Abone ol
Hakkari’de 30 bin çocuk aşılanacak

Dünya Sağlık Örgütü ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı'nca yürütülen 'Çocuk Felci Destek Aşılama Kampanyası' kapsamında Hakkari’de 30 bin çocuk aşılanacak

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. İsmail Erkam, kampanya başladığından beri aşı yapılan çocuk sayısının 20 bini bulduğunu, hedefin 30 bin çocuk olduğunu bildirdi. Tüzgen, Sağlık Bakanlığı'nın 6 ilde 'oral çocuk felci' aşı kampanyası başlattığını, 0-59 ay aralığında olan tüm çocuklara iki tur şeklinde aşı yapılacağını belirtti. Tüzgen, “Çocuk felci hastalığı kolay bulaşabilen ve ömür boyu sürecek özürlülüğe sebep olabilen bir hastalık olmakla birlikte, ağza iki damla aşı damlatılarak hastalıktan korunmak mümkün. Tüm vatandaşlarımızın kampanyaya katılımını diliyoruz." dedi.

Birinci tur uygulamanın devam ettiği Hakkari’de, ev ev, kapı kapı dolaşılarak en ücra noktalara kadar ulaşılmaya çalışılıyor. Kendilerine ulaşılamamış aileler ise en yakın sağlık kurumuna başvurarak çocuklarının aşılatabiliyor.


CİHAN

Yorumlar