Hakkari-Van karayolunu kapatan gruba polis müdahalesi

Hakkari’de yüzü maskeli bir grup gösterici Hakkari-Van karayolunu ulaşıma kapattı. Polise, taş, molotof bombası ve havai fişeklerle saldıran gruba gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale edildi. Selefi Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör...

Google Haberlere Abone ol
Hakkari-Van karayolunu kapatan gruba polis müdahalesi

Hakkari’de yüzü maskeli bir grup gösterici Hakkari-Van karayolunu ulaşıma kapattı. Polise, taş, molotof bombası ve havai fişeklerle saldıran gruba gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale edildi.

Selefi Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü, yaklaşık 4 gün önce Kobani’nin doğusunda bulunan Ebû Surra köyünde YPG kontrol noktasına bomba yüklü bir kamyonla intihar saldırısı düzenlemiş, saldırıda Hakkari nüfusuna kayıtlı YPG Kobani Eyalet Sorumlusu Fazıl Kapalak (Kendal Dewran) ve 4 arkadaşı yaşamını yitirmişti.

Bugün Hakkari’de, olayı protesto eden PKK terör örgütünün sözde şehir yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri olay çıkarıp polise taş, molotof bombası ve havai fişeklerle saldırdı. Yeni Mahalle’de polisle çatışan YDG-H üyeleri daha sonra Hakkari-Van karayolunu barikat kurarak trafiğe kapattı. Polis, gruba zırhlı araçlarla, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale ederken, YDG-H üyeleri ise polise molotof bombaı, taş ve havai fişeklerle karşılık verdi.

Olaylar halen devam ediyor.

CİHAN

Yorumlar