Hakkari şehitlerinin ailelerinde yas

Hakkari'deki terör saldırısında şehit düşen askerlerin ailelerinde bugün büyük bir hüzün vardı

Google Haberlere Abone ol
Hakkari şehitlerinin ailelerinde yas
Hakkari'de PKK tarafından kurulan pusuda şehit düşen askerlerin ailelerinde büyük bir yas yaşanıyor. Yol kontrolü sırasında PKK'ın hain saldırısına uğrayan askeri birlikten 8'i şehit düşmüş, 25'i de yaralanmıştı. 

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen terör saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hasan Keleş'in Sakarya'daki baba ocağında üzüntü hakim.

24 yaşındaki Keleş'in şehadet haberi, Karasu ilçesindeki Tepetarla Mahallesi'nde yaşayan babası Yaşar ile annesi Cemile Keleş'e, askeri yetkililer tarafından verildi.

Haberi alan Keleş ailesi, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin babaevinin önüne çok sayıda Türk bayrağı asıldı. Komşuları ve akrabaları taziye için şehidin baba ocağına geldi.

Yedi kardeşten dördüncüsü olan Keleş'in yaklaşık 2 yıl önce göreve başladığı ve bekar olduğu, cenazesinin yarın öğle namazının ardından defnedileceği öğrenildi.



VATAN SAĞOLSUN

Şehidin ağabeyi Hüseyin Keleş, kardeşiyle en son iki gün önce telefonda konuştuklarını belirterek, "İyi olduğunu söylemişti. Sesi de iyi geliyordu. Beklenmedik bir şey. Gönül isterdi ki olmasın ama vatan sağ olsun. Yaklaşık bir ay önce hava değişimine gelmişti. En son o zaman gördüm. Askere gitti, asker olmaya devam edeceğini söyledi, biz de bir şey diyemedik." diye konuştu.

Kardeşinin hayallerini daha çok annesine anlattığını ifade eden Keleş, annesine "Ev yaptıracağım. Sana hak ettiğin hayatı yaşatacağım." dediğini ancak ömrünün yetmediğini söyledi.

Keleş, "Bu yıl izne geldiğinde 'Evi yaptıralım.' dedi. Yılbaşına doğru yapacaktık ama biz yapsak da o göremeyecek." dedi.

Şehidin ağabeyi Burhan Keleş de akşam saatlerinde birliğindeki arkadaşlarından kardeşinin yaralandığını duyduklarını anlattı.

Önce ağır yaralı haberi alabildiklerini ancak gece saatlerinde şehadet haberinin geldiğini belirten Keleş, "Kardeşimle her gün konuşurduk, son iki gündür görüşemedik. Operasyonlarda olduğu için telefonları kapalı oluyor. İki gündür konuşmadık, kardeşim şehit olmuş. Allah rahmet etsin. Mekanı cennet olsun. Vatan sağ olsun." şeklinde konuştu.

Keleş, kardeşinin ağustos ayında izin alıp geleceğini söylediğini anlatarak, "Darbe olayı olunca izinleri de iptal oldu ama nasip değilmiş. Mekanı cennet olsun. 13 aylık oğlumu çok severdi, sürekli resim isterdi. 'Beraber araba alıp yeğenimle gezeriz.' diyordu." ifadelerini kulland.

Çukurca-Hakkari karayolunun Doğanlı bölgesinde dün, terör örgütü PKK mensuplarının yol kontrolü yapan askerlere uzun namlulu silahlarla saldırması üzerine çıkan çatışmada 8 asker şehit olmuştu.

ADANA'DAKİ ŞEHİDİN EVİNDE YAS

Şehit düşen Jandarma Teğmen Selim Coşkun'un (25) Adana'daki baba evinde üzüntü hakim.
Selim Coşkun'un şehadet haberi, merkez Sarıçam ilçesi Orhangazi Mahallesi'nde oturan babası Ali ile annesi Fatma Coşkun'a, askeri yetkililer tarafından ulaştırıldı.

Haberi alan Coşkun ailesi, gözyaşlarına hakim olamadı. Komşuları ve akrabaları da taziye çadırı kurulan baba evine gelerek üzüntülerini paylaştı.

Şehit Coşkun'un baba evine ve evin bulunduğu sokağa çok sayıda Türk bayrağı asıldı.
Şehidin, 3 yıl önce göreve başladığı, yaklaşık 1 yıldır da evli olduğu öğrenildi.

Çukurca-Hakkari Karayolu Doğanlı bölgesinde, dün, terör örgütü PKK mensuplarının yol kontrolü yapan askerlere uzun namlulu silahlarla saldırması üzerine çıkan çatışmada 8 asker şehit olmuştu.

ÇORUM'DA DA AYNI ACI

Aynı sadırıda şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Bekir Eren Deniz'in (22) Çorum'daki dedesinin evinde yas var. Jandarma Astsubay Çavuş Bekir Eren Deniz'in şehadet haberi, Çorum'daki dedesinin evine ulaştı.

Bolu'nun Gerede ilçesinde yaşayan ancak babasını ziyaret için Çorum'da bulunan anne Pakize Deniz'e acı haberi, Buharaevler Mahallesi'ndeki babasının evine gelen İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri verdi. Bu sırada fenalık geçiren bazı aile fertlerine, 112 Acil Servis ekibince müdahale edildi.

Baba ocağına Türk bayrakları asılan şehidin akrabaları, yakınları ve komşuları da acı haber üzerine eve geldi.

Şehidin 2014 yılında göreve başladığı ve ilk görev yeri olan Ordu'dan yaklaşık 15 gün önce Hakkari'ye atandığı öğrenildi. Bolu'da bulunan şehidin emekli astsubay olan babası Galip Deniz'in de Çorum'a gelmek için yola çıktığı belirtildi.

Terör saldırısında şehit düşen Jandarma Özel Harekatçı Uzman Çavuş Mustafa Tünel, memleketi Konya'nın Seydişehir ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.



Tünel'in naaşı, Hakkari'de düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Konya Havalimanı'na getirildi. Uçağı, Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya milletvekilleri ile askeri ve mülki erkan karşıladı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, havalimanından karayoluyla helallik alınmak üzere Ortakaraören Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Burada toplanan kalabalık, şehidin naaşını tekbirlerle karşıladı. Şehidin ailesi, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Tünel'in cenazesi, daha sonra namazın kılınacağı mahalle meydanına getirildi. Şehit Tünel'in naaşı, kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.
Şehidin annesi Leyla Tünel, törende "Kuzum eline asker kınası yaktım ama evlilik kınası yakamadım." diyerek gözyaşı döktü.



Törene, Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Çukurca-Hakkari karayolu Taşbaşı-Doğanlı bölgesinde, dün terör örgütü PKK mensuplarının yol kontrolü yapan askerlere uzun namlulu silahlarla saldırması üzerine çıkan çatışmada, 8 asker şehit olmuş, 25 asker yaralanmıştı.

Bekir Eren Deniz'in üç kardeşi bulunduğu ve naaşının Hakkari'de düzenlenecek törenin ardından askeri uçakla Merzifon Havaalanı'na getirileceği, buradan da karayoluyla Çorum'a ulaştırılıp öğle ya da ikindi vakti Çorum Şehitliği'nde defnedileceği öğrenildi.

Çukurca-Hakkari Karayolu Doğanlı bölgesinde, terör örgütü PKK mensuplarının yol kontrolü yapan askerlere uzun namlulu silahlarla saldırması üzerine çıkan çatışmada 5 asker şehit olmuş, 8 asker yaralanmıştı.

Yorumlar