Hakkari Devlet Hastanesi'nde 'Anne Oteli' hizmete girdi

Hakkari Devlet Hastanesi'nde yeni doğan yoğun bakım ünitesinde 'anne oteli' oluşturularak hizmet vermeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Hakkari Devlet Hastanesi'nde 'Anne Oteli' hizmete girdi

Hakkari Devlet Hastanesi'nde yeni doğan yoğun bakım ünitesinde 'anne oteli' oluşturularak hizmet vermeye başladı. Uygulama sayesinde doğum sonrasında yoğun bakıma alınan bebekler, annelerinden ayrılmıyor. 5 yıldızlı otel konforuna sahip odalarda ağırlanan annelerin bebeklerini emzirmeleri sağlanıyor.

Açılışa, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hakan Türk, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Erkam Tüzgen ve Hastane Başhekimi Op. Dr. Ayhan Sönmez tarafından hizmete açıldı. Açılışta konuşan Sönmez, anne oteli hizmete açmaktaki amaçlarının Hakkari halkına güzel hizmetler sunmak olduğunu belirterek, "Bizim burayı hizmete açmamızdaki amaç anneler, yeni doğan bebekleri olduğu zaman veya doğum sonrası oluşan psikolojik sorunları en aza indirgemek, kendilerini evinde hissetmeleri için böyle bir hizmet düşündük. Sağ olsunlar Genel Sekterimiz Hakan Bey'in desteğiyle burayı hizmete açtık. İnşallah anneler rahat edip kendilerini evlerindeymiş gibi hissederler. Biz onları en güzel şekilde ağırlamaya çalışacağız. Hedefimiz Hakkari halkına güzel hizmetler sunmak. Ümit ediyorum ki bu hizmetlerimizin devamı gelir." dedi. Hakkari'de zor geçen kış şartlarına değinen Sönmez, kış mevsiminde yollar kapandığı zaman doğum öncesi anneleri bu servislerde ağırlayacaklarını ve kendilerine doğum öncesi ve doğum sonrası bu misafirhanede hizmet sunulacağını ifade etti.

Hizmete yeni giren anne misafirhanesi ile ilgili konuşan anneler ise memnuniyetlerini dile getirerek, "Biz burada çok rahat yemek yiyip yatabiliyoruz. Evimizdeymişiz gibi rahatız. Hem biz hem de çocuklarımız için çok hijyenik bir ortam. Bizler burada bu konforu gördükçe daha da rahat ediyoruz. Böyle bir hizmet sundukları için sağ olsunlar." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar