Hakkari'de 12, Şırnak'ta 5 terörist öldürüldü

Hakkari ve Şırnak'taki operasyonlarda 17 terörist öldürüldü. Diğer şehirlerdeki operasyonlarda ise çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Bölgedeki operasyonlar aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Hakkari'de 12, Şırnak'ta 5 terörist öldürüldü
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Doğu ve Güneydoğu'da icra edilen operasyonlar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Son olarak operasyonlarda 17 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Hakkari'nin Çukurca ilçesinde devam eden hava destekli operasyonda 12, Şırnak'ta üs bölgesine saldıran gruptan ise 5 terörist etkisiz hale getirildi. Devam eden operasyonlarla ilgili açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde devam eden hava destekli operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. 

ŞIRNAK'TA ÜS BÖLGESİNE SALDIRANLAR ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak'ta dün üs bölgesine saldırı girişiminde bulunan teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, altı adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 330 adet fişeği, 10 adet el bombası ve iki adet el telsizi ile birlikte bölücü terör örgütü mensubu beş terörist ölü olarak ele geçirildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, yasa dışı yollarla Irak'tan Türkiye'ye geçmeye çalışan bölücü terör örgütü mensubu iki terörist, yedi adet M-16 piyade tüfeği ve 148 adet fişeği ile birlikte yakalandı.

VAN'DA BİR TERÖRİST YAKALANDI

Operasyonların yapıldığı bir başka nokta ise Van'ın Çaldıran ilçesi. İlçede bölücü terör örgütü mensubu bir terörist yakalanırken, Tendürek Dağı çevresinde yoğunlaşan operasyonlar devam ediyor. Tendürek'te kümelendiği belirtilen bir grup terörist burada sıkıştırılmış durumda. 



SİİRT'TE PATLAYICI VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Siirt'in Pervari ilçesinde kayalıklar arasında patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler bulundu. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Söğütönü köyü Katu Tepesi bölgesindeki arama tarama çalışmaları sırasında kayalıklar arasına gizlenmiş 3 ateşleyici düzenek, 4 paket malzeme, maket bıçağı, kalem pil, 400 metre kablo ile yaşam malzemeleri ele geçirildiği bildirildi. Açıklamada, olayla ilgili Pervari Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Yorumlar