Hakimler bu kez sanık için değil; sanata karar verdi

Bir dönem kavgalarıyla gündeme gelen Adana adliyesi bu kez sanatsal bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Hakimler bu kez sanık için değil; sanata karar verdi

Bir dönem kavgalarıyla gündeme gelen Adana adliyesi bu kez sanatsal bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Kimi zaman yaşanan bir takım olumsuz olaylar dolayısı ile yayınlanan haberlerle şehrin imajını negatif yönde etkilediği belirtilen Adana adliyesi artık sanatla adını duyurmak istiyor.

Değişik mahkemelerde görev yapan hakimler Erdem Şimşek, Vahit Baltacı, Sinan Sivri'nin 'Doğanın renkleri' adlı fotoğraf sergisi tarihi adliye binasında sanatseverlerin beğenisine açıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı ve Altıoran Düşünce ve Sanat Platformunun işbirliği ile düzenlenen etkinlikte hakim Vahit Baltacı ise hazırladığı 'Ceviz' adlı kısa filminin gösterimi yapıldı. Organizasyonda Altınoran Düşünce ve Sanat Platformunun kurucusu ve aktivitenin sanat danışmanı Dr. S. Haluk Uygur ile Nazan Gökkaya'nın hapishanelerde çektikleri 'Tespihsiz Hapishaneler 2' adlı fotografik gösterisi yer aldı.

Serginin açılışında konuşan Hakim Erdem Şimşek, ‘Doğanın Renkleri' adlı fotoğraf sergisinde yer alan çiçek fotoğraflarının yaklaşık üç yıllık makro fotoğraf çalışmasının ürünü olduğunu söyledi. Doğa Grubu’nun Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinden Mersin'in Mut ilçesine kadar Torosların endemik çiçeklerini fotoğrafladığını belirten Şimşek, grubun nihai amacının 2018'e kadar Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesi bünyesinde bir herbaryum (bitki müzesi) oluşturmak olduğunu kaydetti. Şimşek, 'Ceviz' adlı kısa filmin ise Alzheimer hastalığı konusunda farkındalığı artırmak için Altınoran Düşünve Sanat Platformu Sinema Atölyesinin çekmiş olduğu 7 kısa filimden birisi olduğunu kaydetti. Şimşek, Adana hakimleri olarak bu aktiviteyle Adana adliyesinin sadece adli olaylara değil, biraz da sanatsal faaliyetlerle anılmasını istediklerini vurguladı.

Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu kurucusu Dr. S. Haluk Uygur, yüce Yaradan’a şükür ederek' konuşmasına başlamak istediğini ifade etti. Yıllardır hep Adana için bir şeylerin yapılmasını isteriklerini anlatan Uygur, son zamanlarda kentte birçok müzenin hayata geçirildiğini belirtti. Uygur, şöyle devam etti: "Biz Adana'ya gönül vermiş herkesin bir başka hayali vardı. Aslında diğer adliyelerden farkı olmayan Adana adliyesi her nedense kavgalarla anılır olmuştu. O zaman biz sanatçılar 'ya gitsek orada bir sergi açsak, gazeteci arkadaşlarımız bunu Türkiye'ye; hatta dünyaya duyursa. Bu kez de sergi için bir araya geldiler' diye hayal kuradık. Şükür ki bugün onu da sağladık."

Sergiyi ilgiyle gezen Vali Hüseyin Avni Coş, mütevazi fakat anlamlı sergiye katkı veren herkese teşekkür etti. Adana'nın bu şekildeki güzel vesilelerle kamuoyunda gündeme gelmesinin önemine dikkat çeken Coş, sanat ve kültürle uğraşan kişilere sahip çıkmaya çalıştıklarını açıkladı. Türkiye'nin en büyük müze kompleksinin Adana'ya kazandırıldığını aktaran Coş, "İçinde birden fazla müze olan, aynı zamanda bugün metruk vaziyette olan tarihi Milli Mensucat Fabrikası inşallah yaşayan bir müze haline getiriliyor. Arkeoloji, sanayi, kent ve etnografya gibi birçok müzeyi bünyesinde barındıran bir kompleks halinde kültür ve sanat meraklılarına sunmuş olacağız. Adana'ya gelen yerli ve yabancı misafirlerimize de gururla gösterebileceğimiz bir tesis olacak." diye konuştu.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, adliyedeki hakimlerin Torosların zirvesinden getirdikleri güzel tabloları müşahede etmenin mutluluğunu yaşadıklarına işaret etti. Adana’ya ait bu güzellikleri hep birlikte ortaya çıkarmak için çabalayacaklarını belirten Yeldan, bundan çok güzel sonuçların elde edileceğini söyledi.

Programa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Bölge İdare Mahkemei Başkanı Tülay Bulgurcu, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Kaya, Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, hakim, savcı ve çok sayıda adliye personeli katıldı.
CİHAN

Yorumlar