Hakim ve savcılara zam ve sicil affı geliyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hakim ve savcılara zam ve sicil affı getireceklerini açıkladı. Bozdağ, avukatlıktan mesleğe kabul edilen bazı hâkim ve savcılarla iftarda bir araya geldi. İftar sonrası bir konuşama yapan Bakan Bozdağ, “Yargı...

Google Haberlere Abone ol
Hakim ve savcılara zam ve sicil affı geliyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hakim ve savcılara zam ve sicil affı getireceklerini açıkladı.

Bozdağ, avukatlıktan mesleğe kabul edilen bazı hâkim ve savcılarla iftarda bir araya geldi. İftar sonrası bir konuşama yapan Bakan Bozdağ, “Yargı görevi yapan arkadaşlarımızın bizden ücretlerle ilgili talepleri oldu. Sayın başbakanımızla biz konuyu paylaştık. Şu anda Maliye Bakanlığı ile konunun son rötuşlerini yapıyoruz. Ağustos ayı içerisinde kanun tasarısını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edeceğiz. Hâkim ve savcılarımızın Yargıtay, Danıştay üyelerimizin tamamının maaşlarında önemli ölçüde iyileştirmeler yapacağız.” dedi.

Sicille ilgili konularda da bakanlık olarak bir hazırlık içerisinde olduklarını belirten Bozdağ, “Yargıda Birlik Platformu’nun bize sunduğu bir metin var. Biz bu çerçevede sicil affı ile ilgili de bir düzenleme yapacağız. Çünkü orada bir takım mağduriyetlerin haksızlıkların olduğuna biz inanıyoruz. Onları giderecek bir mekanizmayı da buradan hayata geçirmek için bir adım atacağız.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar