Hakim ve savcılar, yargının sürekli tartışma konusu yapılmasından rahatsız

17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından sürekli yargının tartışma konusu yapılması, hakim ve savcıları rahatsız etti.

Google Haberlere Abone ol
Hakim ve savcılar, yargının sürekli tartışma konusu yapılmasından rahatsız

17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından sürekli yargının tartışma konusu yapılması, hakim ve savcıları rahatsız etti. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) hiçbir gerekçe göstermeden, hakim ve savcıların görev yerlerini değiştirmesi ise meslekteki emekli olma talebini artırdı. Hakim ve savcılar üzerinde yapılan ankete katılanların yüzde 56'sı son tartışmalardan dolayı huzursuz olduğunu ifade etti. Bugün imkan verilse emekli olurum diyenlerin oranı da yüzde 22.8'e yükseldi. Varolan koşullarda mutlu olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 1.87.

Hâkim ve savcıların internet sitesi 'www.adalet.org'da, "Mesleğinizle ilgili ne düşünüyorsunuz?" konulu bir anket düzenlendi. Hakim ve Cumhuriyet savcılarının katıldığı ankette, dikkat çekici sonuçlar ortaya çıktı. Toplam 2 bin 613 hakim ve savcının katıldığı anket, 9-15 2014 tarihleri arasında yapıldı. Ankette, "Mesleğimi seviyorum. Var olan koşullarda mutlu ve huzurlu mesleğimi icra ediyorum" diyenlerin oranı yüzde 1.87'de kaldı. "Mesleğimi seviyorum. Ancak yaşananlar ve mesleğimin sürekli tartışılır olması nedeniyle huzursuzum" diyenlerin oranı yüzde 56.7 oldu.

Ankete katılanların yüzde 13.4'ü ise "Böyle olacağını bilsem bu mesleği seçmezdim. Mutsuzum, ancak ekonomik gücüm yok, mecburen katlanıyorum." görüşüne katıldı. "Mesleğimi seviyorum. Ama bu gün imkan verseler emekli olurum." diyenlerin oranı yüzde 22.8 oldu. Ankete katılanların yüzde 5.08'i de "Mesleğimi seviyorum. Koşullar iyi olsun, kötü olsun hiçbir zaman meslekten ayrılmayı düşünmüyorum." dedi. CİHAN

Yorumlar