Hakaret karikatürüne şaka gibi savunma

Hadisi şerifle dalga geçen bir karikatüre imza atan PKK yalısı gazete, Müslümanların zekasıyla alan eden bir açıklamayla ikinci bir hakarette bulundu. Gazete tarafından yapılan açıklamada, aslında hadisi yüceltmek için böyle bir karikatüre imza atıldığı iddia edildi

Google Haberlere Abone ol
Hakaret karikatürüne şaka gibi savunma

Son Haberler Logo

PKK'ya yakın çizgide yayın politikasıyla bilinen Özgür Gündem gazetesi, 10 Mart 2016 tarihinde yayımladıkları ve Müslümanların çok sert tepkisine neden olan karikatüre şaka gibi bir savunma getirdi.

Gazete, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da onbinleri sokağa döken karikatür nedeniyle açıkça özür dilemek yerine, Müslümanların aklıyla dalga geçen bir açıklama yayınladı. 

Daha öce defalarca İslam değerleriyle alay eden, onlara hakaret eden eylemlere imza atan zihniyetin bir parçası olan gazete yaptığı açıklamada, karikatürün aslında, hadisi şerifi yükseltme amacı taşıdığı iddia edildi. 

Karikatür için "Karikatür son derece açık bir biçimde erkeklerin kadınları ezmesiyle ilgilidir ve buradan Hz. Muhammed’e yönelik bir hakaret anlamı çıkarılması da mümkün değildir" denilen açıklamada, "İnsaf ve vicdan sahibi her insan, karikatürde Hz. Muhammed’in sözü hatırlatılarak, erkeklerin kadın üzerindeki baskısının eleştiri konusu yapıldığını, Hz. Muhammed’in hadisinin yüceltildiğini anlar. Ancak, hiç istemediğimiz halde, duyarlı müslüman okurlarımızı da üzdüysek eğer, özür dileriz" ifadeleri kullanıldı. 

NE OLMUŞTU ? 

Dünya Kadınlar Günü gerekçesiyle PKK'nın yayın organı olarak da bilinen Özgür Gündem Gazetesi'nde yer alan bir karikatürde, peygamber efendimizin "Cennet Annelerin ayakları altındadır" hadisi şerifi kullanılarak bütün Müslümanlar rencide edilmişti. 

Yorumlar