Hakan Fidan'ın MİT'e Tekrar Atanması Yargıya Taşındı

CHP'den milletvekili aday adaylığını açıklayan eski YARSAV Başkanı Eminağaoğlu, Hakan Fidan'ın MİT'e yeniden atanması işleminin iptali istemiyle Danıştay'a dava açtı.

Google Haberlere Abone ol
Hakan Fidan'ın MİT'e Tekrar Atanması Yargıya Taşındı

Hakan Fidan'ın yine Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı'na atanma işleminin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay'a dava açıldı. Davayı açan CHP'den Milletvekili namzet adaylığını açıklayan eski Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, yapılan tayin etme işleminin yasa devleti prensip ve kurallarından, objektiflikten ırak parti devleti oluşturmaya dönük bir muamele olduğunu kaydetti.

FİDAN, TEKRAR MİT'E ATANDI

Hakan Fidan, MİT mebus adayı olmak için görevinden istifa etmişti. AK Parti'den namzet adayı bulunan Fidan, dün adaylık başvurusunu arka çektiğini duyurdu. Dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Fidan yine MİT müsteşarlığına atandı.

EMİNAĞAOĞLU, DANIŞTAY'A DAVA AÇTI

Fidan'ın yine müsteşarlığa atanması hakkında şekilde Eminağaoğlu Danıştay'a dava açtı. Eminağaoğlu, Hakan Fidan'ın, 'aday adaylık' sürecinde başvurusunu arka alması nedeniyle, bu başvurunun Devlet Personel Başkanlığı ve yargı uygulamaları gözetildiğinde, seçim için istifa kapsamında değerlendirilmeyip normal istifa şekilde değerlendirilmesi karşısında, daha evvela TSK'daki halk görevinden ve sonra yaptığı akademisyenlik dahil görevden istifa etmiş olması nedeniyle, ikiden çok istifa etmeme kuralını ihlal ettiğini, bu halde yine halk görevlisi şekilde atanamayacağını vurguladı.

MİT YASASININ 14. MADDESİNİ HATIRLATTI

Eminağaoğlu, MİT müsteşarlığı ve müsteşar yardımcılığı tayin etme kararnamelerinin saklı olması, 17 Nisan 2009 şekilde bilgilerin yer almasına rağmen, MİT'te ilk defa 17 Nisan 2010 tarihinde vazife aldığının anlatım edildiğini bildirdi. Eminağaoğlu, Fidan'ın MİT Yasası'nın 14. maddesi gözetildiğinde, istifa tarihinden itibaren beş sene geçmedikçe yurt memuru olamaması, başvurusunu arka alma işlemi nedeniyle, seçim kapsamında değerlendirilemeyecek bu istifası karşısında anılan madde uyarınca yine halk görevine atanmasının olasıdır bulunmadığını ileri sürdü.

ATAMANIN DURDURULMASINI TALEP ETTİ

Yapılan tayin etme işleminin yasa devleti prensip ve kurallarından, objektiflikten ırak parti devleti oluşturmaya dönük bir muamele oluğunu vurgulayan Eminağaoğlu, giderilmesi kuvvet ya da imkansız zararlara yol açacak açık hukuka aykırılıklar içermesi itibariyle atamanın iptali ve yürütmesinin durdurulması istek etti.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar