Hakan Fidan resmen MİT'te

Hakan Fidan, MİT Müsteşarlığı görevine resmen başladı.

Google Haberlere Abone ol
Hakan Fidan resmen MİT'te

Milletvekili namzet adaylığı için AK Parti'ye yaptığı başvuruyu art çeken Hakan Fidan'ın, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı görevine bugün itibarı ile başladığı bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, milletvekili namzet adayı olmak üzere 10 Şubat tarihinden geçerli olmak üzere MİT Müsteşarlığı görevinden istifa eden, ardından partiye yaptığı başvuruyu geri çeken Fidan, bugün itibarı ile yeniden MİT Müsteşarlığı görevine başladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün yaptığı izahatda,  "Milletvekilliği namzet adaylığı söz konusu olduğunda, kendisine bu izni vermiş olduğumuz gibi, bu adaylığı çekmek istediğinde de kendisinin kararına saygı duyarak, dün itibarıyla bu talebini kabul ettim. Nasıl ayrılırken benim imzamla ve tek imzayla bu muamele gerçekleşmişse, dün de tıpkı biçimde görevine iade etmiş olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızla benim aramda bu konu için herhangi bir görüş ayrılığı yada ayrıcalıklı kanaatlere dayalı yaklaşım yoktur" demişti.

Hakan Fidan'ın özgeçmişi

Fidan, 1968'de Ankara'da doğdu, Kara Kuvvetleri Muhabere Okulu ve Kara Kuvvetleri Dil Okulu mezunudur.

Akademik tahsilinin iri yönünü TSK'daki görevi sırasında oluşturan Fidan, Almanya'da olan NATO Süratli Reaksiyon Kolordusu İstihbarat ve Harekat Başkanlığında yurtdışı vazifesinde bulundu.

Bu devirde University of Maryland University of College'dan Siyaset ve Yönetim Bilimi sahasında lisans dereceleri, yurda döndükten sonra Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden yüksek lisans ve doktora dereceleri aldı.

TSK'daki astsubaylık görevinden zorunlu hizmetini müteakip istifa eden Fidan, daha sonra Büyükelçilik Siyasi ve Ekonomik Danışmanlığı, Başbakanlık Türk İşbiriği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) Başkanlığı, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığında hariç siyaset ve uluslararası güvenlikten mesul görevlerinin yanısıra Başbakanlık hususi Temsilciliği de yaptı.

Fidan, bu görevlere enlem şekilde Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği, Birleşmiş Milletler Kakınma İşbirliği Platformu Danışma Kurulu Üyeliği, Ahmet Yesevi Türk-Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği, Yunus Emre Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve OYAK Genel Kurul Üyeliği yaptı. 

Uluslararası güvenlik, uluslararası kalkınma ve Türk Dış Politikası konularında akademik çalışmalarda olan Fidan, Hacettepe ile Bilkent Üniversitelerinde yarı zamanlı şekilde uluslararası birliktelikler sahasında dersler verdi.

Fidan, kısa bir süre MİT Müsteşar Yardımcılığı görevinin peşinden 27 Mayıs 2010'da MİT Müsteşarı şekilde atandı.  

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar