Hakan Akkaya'nın uyuşturucu davasında karar çıktı

Modacı Hakan Akkaya'nın da aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı uyuşturucu davasında, Akkaya’ya 10 ay hapis cezası verildi. Hükmün açıklanmasını 5 yıl süreyle geri bırakan mahkeme, Akkaya’nın bir yıl tedavi görmesini...

Google Haberlere Abone ol
Hakan Akkaya'nın uyuşturucu davasında karar çıktı

Modacı Hakan Akkaya'nın da aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı uyuşturucu davasında, Akkaya’ya 10 ay hapis cezası verildi. Hükmün açıklanmasını 5 yıl süreyle geri bırakan mahkeme, Akkaya’nın bir yıl tedavi görmesini de kararlaştırdı.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Hakan Akkaya ile birlikte 5 tutuksuz sanık ve 6 tutuklu sanık katıldı. Son sözleri sorulan 6 tutuklu sanık, uzun süredir tutuklu olduklarını belirterek tahliyelerine ve beraatlerine karar verilmesini istedi. Son sözü sorulan Hakan Akkaya da ilk günden itibaren samimi itriaflarda bulunduğunu belirterek, "Tedavi kararı verilmesini talep ediyorum. Takdir sizindir." dedi.

Kararını açıklayan mahkeme, Akkaya'ya, ‘içmek için uyuşturucu bulundurmak’ suçundan 1 yıl hapis cezası verdi. Akkayan'nın duruşmadaki iyi halini göz önüne alan mahkeme, cezayı 10 aya indirdi ve hükmün açıklanmasının 5 yıl süreyle geri bırakılmasına karar verdi. Akkaya, 5 yıl içerisinde kasten hapis cezası gerektirecek bir suç işlerse hükmün açıklanmasına karar verilecek. Bu süre içerisinde suç işlemezse dava ortadan kalkacak. Mahkeme ayrıca, Akkaya'nın 1 yıl süreyle tedavi olmasına da hükmetti.

Mahkeme tutuklu sanıklar İbrahim Özbattal, Melih Özalp ve Ayhan Uluç'u ‘uyuşturucu ticareti yapmak’ suçudan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Tutuklu sanık Maşallah Doğru'nun ‘uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar veren mahkeme, diğer 6 sanığı da 10 ay ile 6 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırdı.

CİHAN

Yorumlar