Hak sahipleri tapularına kavuştu

Ankara Mamak Belediyesi, Boğaziçi Mahallesi’nde 9 bin 237 metrekarelik yapı yasaklı alanı imara açtı.

Google Haberlere Abone ol
Hak sahipleri tapularına kavuştu

Ankara Mamak Belediyesi, Boğaziçi Mahallesi’nde 9 bin 237 metrekarelik yapı yasaklı alanı imara açtı. Alan üzerinde oturan vatandaşlar yıllardır bekledikleri tapularına kavuştu. Tapu dağıtım töreninde, 11 kişiye tapuları Belediye Başkanı Mesut Akgül tarafından verildi. Hak sahibi olup yıllardır mağdur edilen vatandaşların sorununu çözdüklerini kaydeden Akgül, “Jeolojik etüt çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından yıllarca imar problemi yaşanan mahallemizde hak sahiplerinin bugün tapularını teslim edeceğiz. Halkımıza verdiğimiz sözleri tutmanın gayreti içerisinde olduk.” dedi.

    Yıllardır bekledikleri tapularına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Mustafa Demir (59) “Gecekondularımızın bulunduğu alan yapı yasaklıydı. Belediye Başkanımıza bir cuma namazı sonrası önyargılı olarak yaklaştım ve seslendim. Başkan sen zenginlerin başkanısın dedim. Kızacak sandım. Yanıma geldi, bana bu bölgeyle ilgili bütün detayları anlattı ve çözüm üretmeye çalıştıklarını söylemişti. Şükürler olsun bugün çözüm üretildi ve tapularımıza kavuştuk. Hep bugünü bekledik, inanamadım sanki rüyadayım. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

    Tapu sevincini yaşayan Hacı Hasan Dalmızrak da (36) “Heyecanlıyım bu kadar çabuk çözülebileceğini düşünemiyordum. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar