HAK-PAR'lı adaylad Hani ve Kocaköy’ü ziyaret etti

Hak ve Özgürlükler Partisi(HAK-PAR) Diyarbakır Belediye Başkan adayları, Hani ve Kocaköy ilçelerini ziyaret ederek seçimde destek istedi.

Google Haberlere Abone ol
HAK-PAR'lı adaylad Hani ve Kocaköy’ü ziyaret etti

Hak ve Özgürlükler Partisi(HAK-PAR) Diyarbakır Belediye Başkan adayları, Hani ve Kocaköy ilçelerini ziyaret ederek seçimde destek istedi.

HAK-PAR adayları ve yöneticileri 25 Mart 2014 tarihinde Diyarbakır’ın Hani ve Kocaköy ilçelerine giderek el bildirileri ve aday tanıtım broşürleri dağıttı. HAK-PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sevgi Çelik Moray, Sur adayı Hasan Barak, Yenişehir adayı Vasıf Kahraman, Bağlar adayı Vedat Dede, Kayapınar adayı Ali Kızılay, Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, Parti Meclisi üyesi Ramazan Moray ile parti yöneticileri ve üyeleri ilk olarak Hani ilçesinin Gürbüz beldesini ziyaret etti.
Partiye ait anons aracıyla beldeye giren konvoy, anonslar yaparak beldeyi dolaştı. Daha sonra araçlarından inen HAK-PAR adayları, yöneticileri beldenin caddelerinde esnaf ziyaretinde bulunarak aday tanıtım broşürleri dağıttı. Yoldan geçen vatandaşlara da broşür ve bildiri dağıtan HAK-PAR’lılar 30 Mart 2014 yerel seçimleri için destek istedi. Gürbüz’deki çalışmalarını bitiren HAK-PAR'lılar Hani ilçesine geçerek seçim çalışmalarına devam etti. Halkın sıcak ilgisi ile karşılanan HAK-PAR adayları esnaf ve vatandaşlardan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Belediye meclis adaylığı için destek istedi.
Kocaköy ilçesinde de anonslar eşliğinde dolaşan HAK-PAR’lılara polis engel olmak istediği bildirildi. Polis, HAK-PARlılardan anons için kaymakamlıktan izin alınması gerektiğini söyleyerek anonsu kesmelerini istedi. Parti merkez yöneticilerinin müdahalesiyle, polise yaptıkları uygulamanın antidemokratik olduğunu seçim dönemlerinde böylesi bir iznin gerekli olmadığı ifade etti. Kısa bir tartışmadan sonra seçim aracı tekrar anons yapmaya devam etti. Polis olay yerinde ayrıldı.
CİHAN

Yorumlar