Hainler ittifak yaptı! 7 haziran öncesi dikkat

Güvenlik ve istihbarat birimleri, 7 Haziran seçimleri için kırmızı alarm durumuna geçti. 20 ilin valisi ile çok özel bir toplantı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Hainler ittifak yaptı! 7 haziran öncesi dikkat

Seçimler için alınacak güvenlik tedbirlerinin saptandığı toplantıda, Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak ve çözüm sürecinin girdiği atmosferi bozmak arzulayan bütün odakların, seçimleri gaye alarak kargaşa ve korku ortamı oluşturmak için girişimlerde bulunabilecekleri kaydedildi.

Türkiye'deki rahatlık ortamı ve çözüm sürecini bozmak isteyecek örgüt sayısının arttığı bunun için önlemlerin de önceki seçimlere nazaran artırılması kararlaştırıldı.

Tehdit kapsamında öncelikli ele tahsil edilen 20 il için risk analizi yapıldı, polislerin eğitimden geçirilmesi, bu illere çevik güç ve jandarma komando takviyesi yapılması, anlamsız emniyet kadrosu bırakılmaması, riskli ilçelere uzman emniyet müdürlerinin ataması yapıldı. Suriye sınırındaki risk yoğunluğu itibarı ile bir askeri güvenlik bölgesi kurulmasına karar verildi. Ayrıca politik partilerin, seçim bürolarının çevrelerindeki güvenlik önlemleri artırılacak, sandık güvenliği için bütün araçlar seferber edilecek.

'HEDEF ÜLKE İSTİKRARI'

Terör örgütlerinin seçimleri gaye alacak girişimlerine karşı tahsil edilen tedbirler ve bütün istihbarat raporları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 9 Mart'ta Beştepe'de topladığı Bakanlar Kurulu toplantısında da ele alındı. PKK, DHKP-C, IŞİD ile ortak Suriye'nin eli kanlı diktatörü Esad ve örgütleri taşeron şekilde kullanan bölgedeki yabancı istihbarat örgütlerinin Türkiye'nin rahatlık ve istikrar ortamını bozmak için 7 Haziran seçimlerini bilhassa gaye alabilecekleri vurgusu yapıldı.

İçişleri ve istihbarat birimlerinin teferruatları ışığında yapılan geniş meslek bir kere de Bakanlar Kurulu üyelerine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anlatıldı. İşte SABAH'ın ulaştığı o çalışmanın detayları:

50 BİN POLİS GÖREV YAPACAK

Seçimler için, öncelikli 20 içli ilin risk analizi ve güvenlik değerlendirmesi yapıldı.
Seçimlerde vazife alacak 50 bin emniyet personeli için hususi eğitim başlatıldı.

Tüm görevli personele dağıtmak için, dikkat edilmesi gereken hususlar başta olmak üzere bütün lüzumlu teferruatları içeren "Milletvekili Genel Seçimi 2015-Mevzuat ve Genelgeler" el kitabı hazırlandı.

Riskli illere 10 bin 65 çevik güç polisi takviye şekilde gönderildi.

10 jandarma komando taburu takviyesi başlatıldı. gereksinim belirmesi mecburiyetinde takviyeler devam ettirilecek.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar