Hafsa Sultan Şifahanesi Tıp Tarihi Müzesi ziyaretçi akınını uğruyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Şifahanesi Tıp Tarihi Müzesi, kısa bir süre önce açılmasına rağmen ziyaretçi akınına uğruyor.

Google Haberlere Abone ol
Hafsa Sultan Şifahanesi Tıp Tarihi Müzesi ziyaretçi akınını uğruyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Şifahanesi Tıp Tarihi Müzesi, kısa bir süre önce açılmasına rağmen ziyaretçi akınına uğruyor. 10 Ocak 2014'te açılan müzeyi, bugüne kadar 19 bin kişi ziyaret etti. Bunların arasında yabancı turistler de yer alıyor. Yıl sonuna kadar 100 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

Tıp Tarihi Müzesi Müdürü Ahmet Yeşil, yaptığı açıklamada Manisalıların ilgisinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Ziyaretçilerin müzeyi gezip hem bilgi sahibi olduğunu hem de dinlendiğini belirterek, “Gelen ziyaretçilerimize belgesel eşliğinde müzeyi tanıtıyoruz. Müzede etkinlikler yapmak isteyen grupların, derneklerin çalışma yapmasına izin veriyoruz. El sanatları, resim, hediyelik eşya, minyatür gibi etkinlikler burada yapılabilir. Amacımız burayı kültür sanat merkezi haline getirmek. Tarihin içinde Manisa’nın kültürüne katkı sağlayacak herkesi bekliyoruz.” dedi. Burada çeşitli kurslar da düzenleyeceklerini aktaran Müdür Yeşil, “Klasik enstrümanların öğrenimiyle ilgili, otistik bireylerin müzikle tedavisiyle ilgili kurslar düzenleyeceğiz. Biz buranın Manisa’nın atan kalbi olmasını istiyoruz. Üniversitemizin Manisa’nın kültürüne, tarihine katkıda bulunması çok önemli. Bunun diğer kurum ve kuruluşlara örnek olması önemlidir. Her yaptığımız işi, bir sanat seviyesinde yapmaya çalışıyoruz. Manisa’da güzel işler yapıldığı zaman insanların da buna katkı sağladığını görüyoruz. Manisa'ya katkı sağlayacak olan şehir müzesinin bir an önce yapılmasını istiyoruz. Tarihî geçmişi çok eskilere dayanan Manisa’da canlı müzelere her zaman ihtiyaç var.” diye konuştu.

Manisa’nın her zaman şehzadeler şehri diye bilindiğini ancak bunun kuru olarak kalmaması gerektiğini vurgulayan Ahmet Yeşil, “Manisa’nın gerçekten bir şehzadeler şehri olduğunu, dışarıdan gelenlerin bunu gözleriyle görebilecekleri çalışmalar yapılmalı. Minyatür dahi olsa eserler ortaya çıkarılmalı, çünkü dışarıdan gelenler bir orijinallik ve özellik ararlar. Manisa’ya mahsus eserleri ortaya çıkarmak şart. Buraya turist gelmiyor dememek için bunlar yapılmalı. Müzemizi yabancı turistler de ziyaret etmeye başladı. Bu bizleri mutlu ediyor. Bunların arttırılması için üniversitemizin katkılarıyla tanıtımını daha fazla yapmalıyız.” dedi. CİHAN

Yorumlar