Hafriyat kamyonu otomobile çarparak kanala uçtu: 4 yaralı

Çekmeköy'de aşırı sürat nedeniyle kontrolünü kaybeden hafriyat kamyonu, karşı yönden gelen otomobile çarptıktan sonra kanala uçtu. 4 kişinin yaralandığı kazada, kabin içerisine sıkışan kamyon sürücüsü, itfaiye ekiplerinin uzun süren...

Google Haberlere Abone ol
Hafriyat kamyonu otomobile çarparak kanala uçtu: 4 yaralı

Çekmeköy'de aşırı sürat nedeniyle kontrolünü kaybeden hafriyat kamyonu, karşı yönden gelen otomobile çarptıktan sonra kanala uçtu. 4 kişinin yaralandığı kazada, kabin içerisine sıkışan kamyon sürücüsü, itfaiye ekiplerinin uzun süren çalışması sonucu kurtarılarak hastaneye sevk edildi.

Kaza, Şile Otoyolu'nun 19. kilometresi Kazakçeşme Mevkii'nde meydana geldi. İddialara göre, Şile yönünden İstanbul istikametine yüksüz olarak seyreden Vural Bıyık yönetimindeki 34 GZ 0478 plakalı hafriyat kamyonu aşırı süratli seyrettiği yolda kontrolünü kaybetti. Savrulan kamyon orta refüjü de aşarak karşı yönden gelen ve içerisinde 5 kişinin bulunduğu 06 LGL 36 plakalı otomobile ön kısmından çarptı. Hızını alamayan kamyon karşı yöndeki kanalın içine yan yatarak durabildi. Kazada otomobilde bulunan ve kimlikleri henüz belirlenemeyen 5 kişiden 3'ü yaralandı. Yaralılar çevredeki işçiler ve yoldan geçen diğer sürücülerin yardımı ile otomobilden çıkartılarak olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Ağır şekilde yaralanan ve kamyonun sürücü kabini içerisinde sıkışan sürücü Bıyık'ın kurtarılması için de olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi geldi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini sıkıştığı yerde yaptıkları Bıyık, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışması sonucu sıkıştığı yerden yaralı olarak kurtarıldı. Bıyık ambulansa konularak hastaneye sevk edildi.

Bu arada kamyonun çarpması sonucu hurdaya dönen otomobilin motorunun yerinden çıkarak otomobilin yanında durması ilginç görüntülerin oluşmasına neden oldu.

Kazayı gören vatandaşlar ise hafriyat kamyonunun aşırı süratli ilerlediğini ve kontrolünü kaybederek karşı şeride geçtikten sonra önce otomobile çarptığını daha sonra da kanalın içine girdiğini söyledi. Bazı vatandaşlar da pazar günleri birçok işyerinin kapalı olma zorunluluğu varken hafriyat kamyonlarına da tatil günlerinde çalışma yasağı getirilmesi gerektiğini söyledi.

Kaza nedeniyle Şile yönünde durma noktasına gelen trafik akışı kazaya karışan araçların çekilmesiyle tekrar normala döndü.

Jandarma ekipleri kasayla ilgili araştırma başlattı. CİHAN

Yorumlar