Hafızlık yarışması bölge birincisi Bursa’dan

İmam Hatip Liseleri arasında gerçekleştirilen Hafızlık Bölge Yarışması'nda birinci olan Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hafız İsmail Abdullah Özkılınç, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici ile paylaştı....

Google Haberlere Abone ol
Hafızlık yarışması bölge birincisi Bursa’dan

İmam Hatip Liseleri arasında gerçekleştirilen Hafızlık Bölge Yarışması'nda birinci olan Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hafız İsmail Abdullah Özkılınç, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici ile paylaştı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde düzenlenen İmam Hatip Liseleri arası Hafızlık yarışmasının Marmara bölge finali Kocaeli’de yapıldı. Bölgedeki 7 ilden il birincilerinin katıldığı yarışmada Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hafız İsmail Abdullah Özkılınç bölge birincisi oldu. Başarılı öğrenci Özkılınç’ı makamında kabul edip ödüllendiren Mustafa Bilici, "Milli Eğitim Bakanlığımız öğrencilerin kendilerini yarınlara hazırlamaları için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Hafızlık ve Ezanı Güzel Okuma yarışmaları da bu kapsamda gerçekleştiriliyor. Kur'an-ı Kerim'i hıfzetme ve ezanı güzel okumanın, günümüzde imam hatip liseleri ile devam ettiğini görüyoruz." dedi.

Hafızlık mertebesinin çok büyük sorumluluk istediğinin altını çizen Bilici, "Kur’an-ı Kerim’i sadece hıfzetmek değil, O’nu en iyi şekilde anlamak gerekiyor." şeklinde konuştu. Desteklerinden dolayı Mustafa Bilici’ye teşekkür eden öğrenci İsmail Abdullah Özkılınç da finallerde Bursa’yı en iyi şekilde temsil etme sözü verdi. İmam Hatip Liseleri arası Hafızlık yarışmasının finalleri ise 1 Haziran’da Van’da gerçekleştirilecek. Marmara Bölgesi ve Bursa’yı bölge birincisi olan İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hafız İsmail Abdullah Özkılınç temsil edecek.

CİHAN

Yorumlar