Hafif raylı sistemin İbrahimli hattında test sürüşleri başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına 10 ay önce başlanan Karataş-İbrahimli hafif raylı sistemde çalışmaların sonuna gelindi.

Google Haberlere Abone ol
Hafif raylı sistemin İbrahimli hattında test sürüşleri başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına 10 ay önce başlanan Karataş-İbrahimli hafif raylı sistemde çalışmaların sonuna gelindi. Test sürüşlerinin başladığı hattın, bir ay içinde yolcu taşıması bekleniyor.

Toplamda 5,5 kilometre çift yönlü olan Karataş-İbrahimli tramvay hattı, Bahriye Üçok Bulvarı, Karstad Bulvarı, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı, Ali İhsan Göğüş Bulvarı, Hasan Celal Güzel Caddesi, Hoca Ahmet Yesevi Caddesi, Kamuran Yılmazer Caddesi ve 14 nolu cadde üzerinde hizmet verecek. Gaziantep’te 3’üncü etap olarak hizmete girecek olan Karataş-İbrahimli hattında, 3 orta, 4 yan olmak üzere toplamda 7 vagon olacak.

Daha önce Burç Kavşağı-İstasyon ve Gaziantep Üniversitesi-Karataş hattını hizmete sokan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Karataş-İbrahimli hattını hizmete sokuyor. Karataş hattını Akkent bölgesine doğru 2 kilometre daha uzatan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, böylece toplamda 52 kilometre tramvay hattı yapmış oldu. Yine bu kapsamda; Karataş’a yeni alınacak 28 adet araç için ve 2 bin 823 metre uzunluğunda tek hat ray döşenerek ek depolama sahası yapıldı. Mevcut 25 araca ek olarak yeni alınacak araçlar ile birlikte toplam araç sayısı 53 adede ulaşacak.

İbrahimli bölgesi etabının tamamlanması ile birlikte şehir genelinde toplam 26 kilometre çift hat ray uzunluğuna ulaşılacağını ifade eden yetkililer, İbrahimli bölgesinde 3 adet, Karataş depo sahasında 1 adet olmak üzere, toplam 4 adet trafo merkezi binasının da yapıldığını belirtti.




CİHAN

Yorumlar