Hadımköy Konutları 3. Etap'ta kura heyecanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı KİPTAŞ tarafından hayata geçirilen ve dar gelirli vatandaşlar için tasarlanan Hadımköy Konutları 3.

Google Haberlere Abone ol
Hadımköy Konutları 3. Etap'ta kura heyecanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı KİPTAŞ tarafından hayata geçirilen ve dar gelirli vatandaşlar için tasarlanan Hadımköy Konutları 3. Etap projesinde kura heyecanı yaşandı. Toplam 1544 konut için rekor başvuru toplayan İBB yönetimi, 77 bin 245 kişi arasından şanslı olan ev sahiplerini belirledi. Yapılan kura çekimini binlerce başvuru sahibi heyecanla izlerken, kurada ismi okunanların yaşadığı sevinç kameralara yansıdı.

Lütfi Kırdar Kongre Saray'ında düzenlenen törene ev sahibi olma heyecanı taşıyan çok sayıda vatandaş katıldı. İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın gelişi ile başlayan törende noter yetkilileri de hazır bulundu. Salonu tıka basa dolduran vatandaşlara hitap eden Topbaş, insanların şehir yaşamlarında inanç, konut yaşama hakları gibi bazı temel haklara sahip olduğunun altını çizerek belediye olarak da bu projelerle buna katkı sağlamayı amaçladıklarını anlattı.

KİPTAŞ KAYNAK İÇİN LÜKS KONUT YAPTI

İstanbul'daki herkesin kendi konutunun sahibi olmasını dile getiren Topbaş, projelere destek için zaman zaman Kiptaş'ın lüks konut projeleri de yaptığını söyledi. Topbaş, "Bazı alanlarda Kiptaş'ın kaynak oluşturmak için rezidans olarak bilinen daha lüks konutlar yapmak zorunda kaldı. Çünkü orada kaynak oluşturulup dar gelirliler için konut imkanı sağlansın diye. Seçimler öncesinde Kiptaş Genel Müdürü'ne bahsettim. Bizim asli görevimiz dar gelirli, konut hayali dahi kuramayacak insanlarımızın konut ihtiyaçlarının karşılanması olmalıdır dedim." ifadesini kullandı.

İNŞAAT FİRMALARI DAR GELİRLİ İNSANLARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMALI

Hadımköy konutlarına yapılan yaklaşık 80 bin kişilik başvurunun aynı zamanda bir ihtiyacı ortaya koyduğunu hatırlatan Topbaş, inşaat sektöre temsilcilerine seslenerek "Şu anda yaptığınız inşaatların satışlarının belki yüzde 50'lerde kaldığı bir dönemde Kiptaş'ın bir sosyal konut projesinde 80 bine yakın başvuru alıyorsa demek ki İstanbul'da ihtiyaç bu temel ölçektedir. O halde inşaat firmalarımız halkımızın bu ihtiyacını düşünerek dar gelirli insanların konut sahibi olacakları bir çerçeveyi, bir projeyi hazırlamaları gerektiğini burada ifade ediyorum." şeklinde konuştu.

Topbaş, proje kapsamında hiç ayrım yapmadan gerçek ihtiyaç sahiplerinin göz önünde bulundurulması için çalıştıklarını belirterek "Burada gerçek anlamda ihtiyaç sahibi olanlar dikkate alınmalı. Özellikle de ifade etmek istiyorum ki kimseye bir ayrıcalık yok. Burada noter huzurunda yapılacak çekiliş var. Asla kimseye ayrı bir davranış yok." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasının ardından binlerce kişinin merakla beklediği çekilişi, noter yetkilileri ve sahneye çağırdığı çocuklarla birlikte yapan Topbaş, katılan herkese şans diledi. Açıklanan kura sonuçları ile birlikte salonu dolduranlar kimi zaman telefonlara sarılarak yakınlarını aradı. Salonda bulunanlardan kura sonucu ev sahibi olma imkanına kavuşanlar büyük mutluluk yaşadı. Bazı talihliler ise sevinçlerini yakınları ile paylaştı.

CİHAN

Yorumlar