Hadımköy KİPTAŞ konutları için başvurular başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan KİPTAŞ tarafından Hadımköy'de yaptırılacak toplam 10 bin konutun ilk etabında satışlar başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Hadımköy KİPTAŞ konutları için başvurular başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan KİPTAŞ tarafından Hadımköy'de yaptırılacak toplam 10 bin konutun ilk etabında satışlar başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, proje alanının askeri sahada bulunduğu yönündeki iddiaları reddetti. 1472 adetlik ilk bölüme başvuruların alınmaya başlandığını ifade eden Topbaş, seçim çalışmaları döneminde kendi imzasının taklit edilerek bazı bölgelerde dokümanlar dağıtılacağı yönünde duyumlar aldığını, bunlara itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Projenin ilk ayağı olan Hadımköy 3.Etap'ta bulunan daireler için talep toplanmaya başlandı. Projenin tanıtım toplantısına katılan Başkan Kadir Topbaş, projenin dar gelirliler için düşünüldüğünü, okulları ve camileriyle birlikte sosyal donatı imkanlarına sahip olacağını açıkladı. Projenin askeri alan üzerinde bulunduğu iddialarını cevaplayan Topbaş, "Birileri şöyle söylüyor, efendim askeri alanda... Bugüne kadar KİPTAŞ ve belediye olarak askeri alandan bir yer alıp konut yapmadık. Şu anda gördüğünüz alan imarlı ve şahıs arazileri KİPTAŞ tarafından satın alınmış yerlerdir. Askeri bölge değildir." diye konuştu.

Projedeki evler ve ödeme şartları hakkında da bilgi veren Topbaş, konutların 96 bin liradan satılacağını ve 120 vade yanında 9 bin 300 TL'lik peşinat rakamının belirlendiğini anlattı.

İstanbul'da bazı bölgelerde kendi imzası taklit edilerek evlere duyularak dağıtılacağı yönünde duyumlar aldığını belirten Topbaş, "Maalesef diğer siyasi parti üyeleri ya da taraftarları ilçeler ağırlıklı olmak üzere 'bu partiyle devam ederseniz evinizi yıkacaklar, başkalarına peşkeş çekecekler' diyorlar. Bu hikayeyi biz 2009'da dinledik. 10 yıllık başkanlığımızda kimin evini başına yıktık. Sarıyer'de verdiğimiz tapuları da sahte tapu diyecek kadar İstanbulluların aklını çelmeye çalışıyorlar." dedi.

Sahte Kadir Topbaş imzalı olarak 'buraları boşaltın yıkım olacak' yazılı kağıtlar dağıtılacağı yönünde duyumlar aldıklarını anlatan Topbaş, "Bu insanlık onuruna yakışır mı, nasıl bir siyaset bu, nasıl bir ahlak bu. Başkan imzasıyla evlere tebligatlar gönderecekleri şeklinde böyle bir ihbar geldi. Allah şerlerinden korusun. Böyle insanlar." değerlendirmesinde bulundu.

'DAİRELER, 96 BİN LİRADAN BAŞLIYOR'

Projede 1. ve 2. etapları daha önce tamamlanan Hadımköy’de 47 bin metrekare alan üzerinde 1.472 konutun yer aldığı Hadımköy Konutları 3. Etap müracaatlar bugün itibariyle başladı. Projeye İstanbul’da son 1 yıldır ikamet eden herkes 18 Mart-04 Nisan tarihleri arasında müracaat edebiliyor. 84 m² (2+1) tek daire tipinin yer aldığı projede daire toplam fiyatı sadece 96.000 TL . Yüzde 10 peşinat, 120 aya kadar vade ve 655 TL’den başlayan taksitlerle ev sahibi olma imkanı sağlanıyor.

Yapı teknolojisinin son yeniliklerine göre inşa edilecek Hadımköy Konutları 3. Etap Projesi içerisinde yapısal peyzaj unsurlarının yanı sıra, çocuk oyun alanları, 24 derslikli 1 ilköğretim okulu, 24 derslikli 1 ortaöğretim okulu ve 1 de cami yer alıyor. Hadımköy Konutları 3. Etap 24 ay sonra daire sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.
CİHAN

Yorumlar