Hadi: Başarılı sporculara tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, başarılı sporculara tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hadi: Başarılı sporculara tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, başarılı sporculara tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

Hadi, Yüreğir Atletizm Kamp Eğitim Merkezi’nde, Türkiye Gençler Okullararası Hentbol Grup Birinciliği’ne katılan Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Adana Kurttepe Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileriyle bir araya geldi.

Adana’nın hentbolda önemli bir yere sahip olduğunu aktaran Hadi, 1976 yılında kurulan federasyonun, Adana ve Eskişehir’i pilot bölge seçtiğini hatırlattı. Spor yapmanın öğrenci üzerindeki olumlu etkilerini anlatan Hadi, konuşmasını şöyle sürdürdü: “46 yıldır sporun içindeyim. Uzun yıllar atletizmle yakından ilgilendim. Çeşitli derecelerim var. Milli takımlara kadar yükseldim ve antrenörlük yaparak bir çok sporcuyu milli takımlara kazandırdım. Bunun 30 yılını çeşitli kentlerde il spor müdürlüğü görevinde bulundum. Geçmiş yıllarda Adana’da hentbol yoksa, spor eksik yapılıyordu. Hentbolda altın dönemini yaşayan Adana’da son yıllarda duraklama ve gerileme başladı. Bu nedenle Türkiye’de ilk kez bilimsel olarak ‘Hentbol Gelişim Projesi’ başlattık. İtme, tutma, çekme olduğu için Türk insanının yapısına uygun olan Hentbolda Adana’yı Çukurova Üniversitesi, okullar, beden eğitimi öğretmenleriyle ekip çalışmasıyla eski günlerine kavuşturacağız.”

Adana’da 8 yıldır görev yaptığını, bu zaman içinde çok yeni tesisler kazandırdığını ifade eden Hadi, “Yakın gelecekte Sarıçam ilçesinde 33 bin kişilik çağdaş stat, İkibinevler Mahallesi’nde 7 bin 500 kişilik çok amaçlı spor salonu, ayrıca 2 bin 500 kişi kapasiteli yüzme havuzu yapacağız.” dedi.

Devletin spora son yıllarda büyük yatırımlar yaptığını ve tüm imkanları seferber ettiğini dile getiren Hadi, elit sporcuların üniversiteye puanla ve burslu girdiğini ifade etti. Fazlı Bayram Hadi, sporcuların tesis, malzeme, ödül ve eğitici konusunda çok şanslı olduklarını sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar