Hacılar Belediyesi Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı

Kayseri Hacılar Belediyesi, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. Maddesi'ne istinaden 2014 yılı ocak ayı ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Hacılar Belediyesi Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı

Kayseri Hacılar Belediyesi, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. Maddesi'ne istinaden 2014 yılı ocak ayı ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclis gündeminde bulunan 10 madde ve 3 ek gündem maddesi olmak üzere, toplam 13 madde görüşülerek karara bağlandı.

Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen 2014 yılının ilk meclis toplantısına Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem başkanlık etti. Gündemin ilk maddesinde yer alan denetim komisyonu'na üye seçiminde Yusuf Şaşoğlu, Fevzi Mutlu ve Mustafa Avcı oy birliği ile denetim komisyonu üyeliklerine seçildi. Gündemin ikinci ve üçüncü maddelerinde yer alan meclis üyeleri ve ihtisas komisyonu huzur hakları ve sözleşmeli personel ücretlerinin belirlenmesi meclise sunularak, oy oybirliği ile kabul edildi. Gündemin diğer maddelerinde yer alan meclis toplantı gününün her ayın ilk pazartesi günü yapılması ve tatil yapılmaması, memur norm kadro değişikliği ve meclis toplantısının sesli ve görüntülü kayıt yapılıp yapılmaması konuları, görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin yedinci maddesinde bilgiye erişim bedelinin aynı bedelden yapılmasına oy çokluğu ile karar verilirken, zabıta maktu mesai ücretine aylık 30 TL artış yapılmasına oy birliği ile karar verildi. Gündemin son maddesinde yer alan Hasan Dağı 1/1000 ölçekli ilave revizyon uygulama imar planı askı süresine itirazı görüşmek üzere imar komisyonuna havale edildi. Ek gündem maddesinde yer alan ilçe seçim kurulunun 02.01.2014 tarihli reklam yerleri ile ilgili yazısına istinaden bilboardların günlük olarak kiralanmasına oy çokluğu ile karar verildi. Diğer ek gündem maddesinde yer alan ilçe müftülüğünün 16.12.2013 tarihli yazısına istinaden lojmanların müftülüğe 5 yıl süre ile tahsis edilmesine oy birliği ile karar verildi. Ek gündem maddesinin sonuncusunda ise HADAK'ın talebi doğrultusunda milli takım sporcusuna ait faturanın ödenmesine oy birliği ile karar verildi. Meclis toplantısının sonunda, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, alınan kararların Hacılar'a hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
CİHAN

Yorumlar