Hacı Kemal Erimez Yurdu, öğrencilerini Çanakkale gezisi ile ödüllendirdi

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde faaliyet gösteren Hacı Kemal Erimez Yurdu, başarılı öğrencilerini Çanakkale gezisi ile ödüllendirdi. Hacı Kemal Erimez Yurt Müdürü İlhan Dinç, Çanakkale’ye gitmenin, şehitleri anmanın bir vefa borcu olduğu...

Google Haberlere Abone ol
Hacı Kemal Erimez Yurdu, öğrencilerini Çanakkale gezisi ile ödüllendirdi

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde faaliyet gösteren Hacı Kemal Erimez Yurdu, başarılı öğrencilerini Çanakkale gezisi ile ödüllendirdi.

Hacı Kemal Erimez Yurt Müdürü İlhan Dinç, Çanakkale’ye gitmenin, şehitleri anmanın bir vefa borcu olduğu kadar, öğrencilerin, yurt sevgisinin pekiştirildiği, vatandaşlık ve tarih bilincinin güçlendirildiği geziyi, hayatları boyunca unutmayacaklarını ifade etti.

Türkiye’de son yıllarda en fazla ziyaret edilen yerlerden birinin Çanakkale Şehitliği olduğunu belirten Yurt Müdürü İlhan Dinç, "Mehmet Âkif’in ifadesiyle yedi düvele karşı mücadele ettiğimiz yarımadadaki şehitlik, mübarek bir mekân. Savaşta en çetin muharebelerin yaşandığı, dünya tarihinde kara, deniz, hava ve denizaltı savaşlarının aynı anda yaşandığı ilk cephe Çanakkale cephesi olmuştur. Burada kazanılan moral, Milli Mücadele’ye de zemin hazırlamış ve Cumhuriyet’i kuran kadro bu cephede savaşmıştır." dedi.

Öğrencilerden Eyüp Emre Doğan, "İlk defa buraları gezdim. Tarihimiz hakkında önemli bilgiler edindim. Çok mutlu oldum, benim için rüya gibi buraları gezmek. Bir daha gelip gezmek istiyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar