Hacı Kemal Erimez Yurdu Matematik Olimpiyatı takdir aldı

Sakarya Akyazı ilçesinde faaliyet gösteren, çeşitli okullarda okuyan Hacı Kemal Erimez Yurdu'nda kalan öğrenciler, Matematik Olimpiyatı'nda gösterdikleri başarılarından dolayı ödüllendirildi. Düzenlenen programda konuşan Hacı Kemal Erimez...

Google Haberlere Abone ol
Hacı Kemal Erimez Yurdu Matematik Olimpiyatı takdir aldı

Sakarya Akyazı ilçesinde faaliyet gösteren, çeşitli okullarda okuyan Hacı Kemal Erimez Yurdu'nda kalan öğrenciler, Matematik Olimpiyatı'nda gösterdikleri başarılarından dolayı ödüllendirildi.

Düzenlenen programda konuşan Hacı Kemal Erimez Öğrenci Yurdu Müdürü İlhan Dinç, Akyazı tarihinde bir ilk yaşandığını, Matematik dâhilerini ödüllendirdiklerini ifade etti. Dinç, "Öğrencilerin gözlerindeki ışıltı, geleceğe güvenle bakmamıza katkı sağladı. İlçedeki okullar arasında ilk defa kız öğrencilerin de katıldığı ikinci matematik olimpiyatı rekor katılımla gerçekleşti. Düzenlediğimiz olimpiyatta, 44 okuldan 475 öğrenciyle okulların kaynaşmasına ve öğrencilerin matematiği sevmesine vesile olduğumuzdan mutluyuz." dedi.

Sakarya Akyazı Eğitim ve Sosyal Hayatı Destekleme Derneği (AKEGDER) Başkanı Mehmet Çelik de bir ülkenin kalkınmasının sağlanması ve çağdaş medeniyetler seviyesine yükselebilmesinin, ancak eğitilmiş insan gücüyle mümkün olacağını belirtti. Çelik, yarışmanın, okullarda matematik takımlarının kurulmasını desteklemek, öğrencilerin öğrenme etkinliklerini pekiştirmek, matematiğe ilgilerini artırmak amacıyla okullar arasında başarı standartlarını yükseltmekte katkı sağladığını ifade etti.

Sakarya Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği (SAGİAD) Akyazı Şube Başkanı Hüseyin Kav ise eğitim seviyesinin bu sayede Türkiye geneli başarı düzeyinin yükselmesine katkıda bulunduğunu söyledi. Kav, ”Eğitilmiş insan gücünün yetiştirilmesinde de eğitim ve öğretimin en vazgeçilmez aracı şüphesiz teşviktir. Öğrencileri girişimci ve rekabetçi bir ruhla, barış içinde yarışmaya teşvik etmesi takdire şayan.” şeklinde konuştu.

Serhat Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yücel Alabaş da eğitimin, tek başına yapılacak bir iş olmadığını, bir ekip işi olduğunu belertti. Alabaş, şöyle devam etti: "Bu bir gönül işidir. Hayatın her alanında başarılı olmak, gerekli bilgilerle donanmak için çok okumak gerekir, başarılı olan tüm öğrencilerimizi tebrik ederim. Açıldığı günden bu yana başarılarına her yıl yenisini ekleyen, yurdun çıtasını yükselten, bu başarılarının altında Erimez Yurdu'nun tecrübeli, fedakâr yöneticilerine teşekkür ederim.”

Sakarya’da ‘Yılın Doktoru’ seçilen Akyazı Devlet Hastanesi Genel Cerrahı Opr. Dr. Burhan Gencer, Doktor Hasan Tepeçınar, Doktor Ertekin Aytaç, Akyazı Altındere Ali Altıparmak Ortaokulu Müdürü Murat Kahraman, Akyazı Anadolu Lisesi Müdürü Adem Akdoğan, Anadolu Öğretmen Lisesi Müdür Yardımcısı Muhsin Yaşa, Paris Ortaokulu Müdür Yardımcısı Hayrettin Üzbe, Kuzuluk Enver Ören Ortaokulu Müdürü Serkan Yaşa, Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Fatih Yılmaz ve Vakıf Ortaokulu Müdürü Mehmet Çelik, Hacı Kemal Erimez Yurdu Matematik Olimpiyatı'nı takdir etti.

CİHAN

Yorumlar