Hacı Bektaş Veli Vakfı yöneticileri Başkan Sözlü’yü ziyaret etti

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Adana Şube Başkanı Saim Yılmaz ve vakıf yöneticileri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.Başkan Hüseyin Sözlü ile Ceyhan’dan bu yana...

Google Haberlere Abone ol
Hacı Bektaş Veli Vakfı yöneticileri Başkan Sözlü’yü ziyaret etti

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Adana Şube Başkanı Saim Yılmaz ve vakıf yöneticileri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.

Başkan Hüseyin Sözlü ile Ceyhan’dan bu yana tanıştıklarını ve Büyükşehir Belediyesi Başkanlığında başarılı olacağına inandığını belirten Ercan Geçmez, “Türkiye din, dil, mezhep ayrımından çok zarar gördü. Kendi ibadethanemizi istiyoruz ve çocuklarımızın zorunlu din dersi almasını istemiyoruz. Bizim laiklik anlayışımızda devlet din işlerine karışmaz. Özgür bırakır ve denetler.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de ülkeye hizmet etmenin, ibadetleri için uygun ortam sağlamanın demokratik kültürün bir gereği olduğunu söyledi. Başkan Hüseyin Sözlü şöyle devam etti: “Alevi vatandaşlarımızın ibadethane sorununu çözme noktasında pozitif ayrımcılık yapacağız. Genel Başkanımız Sayın Bahçeli de bizleri bu konuda destekliyor. Kendisi kelimenin tam anlamıyla bir Cumhuriyet insanıdır. Bu konuda geçmişten ders çıkaramazsak gelecekte kardeşlik olmaz. Coğrafyamızda Aleviler, Sünnilerden sayıca az olduğu için geçmişte haksızlığa uğradı.”

Sorunların çözümünün çağdaş demokrasinin tam anlamıyla yerleşmesine bağlı olduğunu ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, “Çağdaş demokrasiye inanıyorum. Bu tür problemlerin çözümü kişilere bağlı olmamalı. Temel haklar kanunlarla korunmalı. Çağdaş demokrasi yerleşirse sonuçları iyi olur.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar