Hacı Bayram Veli Camii'nde zulümlere karşı 'sabah duası' başladı

Hacı Bayram Dua Platformu; Suriye, Mısır başta olmak üzere mazlum coğrafyalardaki zulümler bitinceye kadar sabah vakti dua programı başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Hacı Bayram Veli Camii'nde zulümlere karşı 'sabah duası' başladı

Hacı Bayram Dua Platformu; Suriye, Mısır başta olmak üzere mazlum coğrafyalardaki zulümler bitinceye kadar sabah vakti dua programı başlattı. Soğuk havaya rağmen bu sabah 04.30’da Ankara Hacı Bayram Veli Camii’nde bir araya gelen 15 vakıf ve derneğin üyeleri, dünyadaki mazlumlar için önce Kur’an-ı Kerim okudu. Ardından hep birlikte teheccüt namazı kılındı. Sonra, dünyanın zalimlerden kurtulması, mazlumların huzur ve refaha kavuşması, birlik, beraberlik ve kardeşliğin tesis edilmesi için hep birlikte dua edildi.

Hacı Bayram Dua Platformu Başkanı Sait Yavuz, Müslümanca sorumluluklarını yerine getirmek için böyle bir platform oluşturduklarını ifade ederek, özellikle ayda bir toplanarak, yer yüzündeki zulümler sona erinceye kadar dua için Hacı bayram Camii’nde toplanma kararı aldıklarını ifade etti. Yavuz, “Amacımız, zulüm altındaki kardeşlerimize beşeri ve Müslüman olarak sorumluluğumuzu yerine getirmek, ferdi olarak bu acıyı yüreğinde hisseden kardeşlerimizi bir araya getirerek bu heyecanı diri tutmak, o kardeşlerimizi unutmadığımızı, dua ile yanlarında olduğumuzu hissettirmektir.” dedi.

"YERYÜZÜNDEKİ SIKINTILAR DUAYA VESİLE"

“Allah’a karşı, musibetler, duanın vaktidir.” diye devam eden Yavuz, “Allah, yeryüzünde mümin kardeşlerimizin çektiği sıkıntıları vesile yapıp bizlerden dua istiyor. Bu organizasyon da yeryüzünden zulüm kalkıncaya kadar devam edecektir.” diye konuştu.

"Ankara Hacı Bayramı Veli Camii baş imamı Ahmet Karalı da ibadetler yapıldığı zaman ve mekanların önem arz ettiğine işaret ederek, “Hacı Bayram da 700 yıla yakın tarihi olan bir cami. Burada da çok özel şahsiyetlerin dua ettiğini biliyoruz. Biz de o dua kervanına katılmak için ilk teheccüt, akabinde de dua programını icra etmeye çalıştık. Güzel de bir katılım oldu. Katılımın çokluğundan çok, samimiyet önemli. O samimiyetlerin tezahürü de inşallah tecelli edecek diye Mevlamızdan ümit ediyorum.” açıklamasını yaptı.

Dünyanın dört bir köşesinde zulüm altında inleyen insanlar olduğunu belirten Karalı, “Bizler evlerimizde rahat huzur içerisinde hayatımızı sürdürürken, o kardeşlerimize manevi bir destek vermek için buradayız. Bu program, ümmetin içinde bulunduğu sıkıntılarından kurtuluşuna, ülkemizde de birliğe, beraberliği vesile olsun.” şeklinde konuştu.

Dua Platformu'nu oluşturan kuruluşlar şöyle: "Hayrat Vakfı, Hacıbayram-ı Veli'ye Hizmet Edenler Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Akmedrese Eğitim ve Kültür Derneği, Ensar Vakfı, Haliliye Vakfı, Sami Efendi Vakfı, Anadolu Ahiler Derneği, Anadolu İlahiyat Akademisi"




CİHAN

Yorumlar