Hacı Bayram Tonbul'dan iş güvencesi açıklaması

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, hükümetin sözünü tutmaması durumunda alanlara inip eylem yapacaklarını söyledi.Yazılı açıklama yapan Tonbul, "İş güvencesini kaldıracak maddenin...

Google Haberlere Abone ol
Hacı Bayram Tonbul'dan iş güvencesi açıklaması

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, hükümetin sözünü tutmaması durumunda alanlara inip eylem yapacaklarını söyledi.

Yazılı açıklama yapan Tonbul, "İş güvencesini kaldıracak maddenin kanun tasarısından çıkarılması talebimiz tüm yetkililere iletilmiştir. Yetkililer, tasarı metninden iş güvencesini ortadan kaldıracak maddenin geri çekilmesi veya yeniden düzenlenmesi sözünü vermiştir. Hükümet, Memur-Sen'e vermiş olduğu bu sözü yerine getirmediği takdirde B planımız devreye girecektir. B planının içerisinde ise alanlara çıkmak başta olmak üzere bir çok eylem planı olacaktır." ifadesini kullandı.

Tonbul, şöyle devam etti: "Memur-Sen, iş güvencesinin kırmızı çizgisi olduğunu kamuoyuna deklare eden ve bu deklarasyonun arkasında duran tek konfederasyondur. Torba kanun tasarısına, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşme sürecinde kamu görevlilerinin iş güvencesini bütünüyle ortadan kaldıracak bir madde eklendiğinde de aynı duyarlılığı ve hassasiyetini devam ettirmiştir. "

CİHAN

Yorumlar