Hacı Bayram Camii'nde gıyabi namaz kılındı, İsrail’e lanet okundu

İsrail ordusunun Filistin’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii avlusunda protesto edildi. Ölen Filistinliler için cuma sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. Ardından İsrail’e lanet okundu.Cuma namazı...

Google Haberlere Abone ol
Hacı Bayram Camii'nde gıyabi namaz kılındı, İsrail’e lanet okundu

İsrail ordusunun Filistin’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii avlusunda protesto edildi. Ölen Filistinliler için cuma sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. Ardından İsrail’e lanet okundu.

Cuma namazı sonrası avluda ellerinde üzerinde kelime-i tevhit yazılı bayraklar taşıyan cemaat önce Gazze’de saldırılarda ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Ardından tekbirler eşliğinde dua edildi.

    Kalabalık daha sonra 'Muhammed’in ordusu kafirlerin korkusu', 'Kahrolsun İsrail7 şeklinde sloganlar attı. İsrail’e tepki gösteren vatandaşlar daha sonra dağıldı.

    "MAZLUMLARIN ÜMİDİ OLABİLMEK"

    Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı cuma namazı hutbesinde bu hafta 'Mazlumların ümidi olabilmek' konusu işlendi. İsrail’in Filistin’e yönelik acımasız saldırısının yeni olmadığı vurgulanan hutbede, 2009 yılında da birçok can ve mal kaybına yol açan Gazze saldırıları sonucunda yaraları sarmak amacıyla Türkiye genelinde bir yardım kampanyası yapıldığı hatırlatıldı. Bugünkü acı tablo karşısında yeniden ülke çapında yardım toplama zarureti hasıl olduğu belirtilerek, Diyanet'in yeni bir kampanya daha başlattığı duyuruldu.

CİHAN

Yorumlar